-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Ekonomik Kriz

ads
ads
Ekonomik Kriz
İzzeddin bin Abdusselam'ın Şam'da bulunduğu yıllarda büyük bir kıtlık olmuş, halkın bir kısmı bahçelerini ve arazilerini ucuz fiyata satıp başka yerlere göç etmişlerdi. Hanımı, boynundaki gerdanlığını vererek bir bahçe satın almasını İstemişti.

İzzeddin bin Abdusselam, gerdanlığı sam. Aldığı parayı da fakirlere dağıttı.

Eve dönünce hanımı, bahçeyi satın alıp almadığını sordu. Hanımına şu cevabı verdi:

- Gerdanlığı sattım, onunla bir bahçe satın alacaktım. Fakat, baktım ki insanlar çok zor durumdalar. Kıtlıktan sonra muhtaçların sayısı da, ihtiyaçları da artmış. Bunun üzerine, Şam'dan bir bahçe satın almaktan vazgeçip cennetten bir bahçe satın almaya karar verdim. Ve gerdanlığın parasını halka sadaka olarak dağıttım. Şam'da bir bahçe satın alamadım ama, inşallah cennette bir bahçe satın almışımdır.

Hanımı, beyinin bu ticaretini büyük bir memnuniyetle karşıladı:

- Çok iyi yapmışsın, dedi.

Ahirete yatırım yapmak, birilerine yardım yapmak değildir, insan, o eller ve bahanelerle erzakını ebed diyarına göndermekte; karanlığını aydınlığa, ateşini esenliğe çevirmeye çalışmaktadır. Herkesin yardımı kendinedir.

Evinizi taşıyan nakliye firmalarına ücretini ödemek, hayırseverlikten öte, vazifedir.

Vermenin zor olduğu günler, hasenatın bire bin katlandığı günlerdir. Böyle zamanlarda hayırlı hizmetlerden el gevşetmek yerine, neslin imdadına koşmak için yapılan fedakârlıkları ve gayreti artırmak gerekir. Unutulmamalıdır ki, insanın kendi nefsini kurtarması, neslinin kurtuluşu için çalışmasına bağlıdır.

Yazar: Mehmet Akar

Mesel Ufku | Nükte ve Hikmet  [ Timaş Yayınları ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.