-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kompresörler Hakkında Bilmek İstedikleriniz

ads
ads
İş hayatında ve günlük hayatta birden fazla alanda kullanılabilen kompresörler en basit şekliyle anlatılmaya çalışılırsa hava ve gazı sıkıştırmak suretiyle basınçlı bir şekilde çıktısını sağlayan araçlardır. Yani kompresör bir çok gazı ve havayı atmosfer basıncının üzerine çıkarmayı sağlamaktadır. Bütün bu yukarıda bahsedilenler kompresör nedir ve kompresör ne işe yarar sorularının yanıtı olarak algılanabilir. Kompresörün tarihi ise oldukça eski zamanlara dayanmaktadır diyebiliriz. 1650 yıllarında Otto Von Guericke kompresörün icadı için önemli buluşlar ve gelişmeler katetmiştir. Bu gelişmelerin ışığında bir çok teknisyen çalışmalarını sürdürmüş ve 1829 yılında William Mann’ın basınçlı hava kompresörünün patentini alması ile kompresörler bugünkü haline biraz daha yaklaşmıştır. Hafif makinelerin icat edilmesini kolaylaştıran bu süreçten sonra 1872 yılında kompresörün sıkıştırmadan bağımsız olarak soğutma işi için de kullanılabileceği anlaşılmıştır. Günümüzde ise iki farklı kompresör çeşidi etkin olarak kullanılmaktadır. Bunlar vidalı kompresör ve pistonlu kompresör, hava kompresör, hermetik kompresör ve dizekl kompresör şeklinde adlandırılabilir.
Kompresörler Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Vidalı kompresör çeşidi pozitif yer değiştirmeye sahip deplasmanlı makinelerdir. Tek kademeli,  bir çift rotora sahip ve yağ enjeksiyonlu türleri vidalı kompresörlerin en çok tercih edilenleri arasındadır. Havayı sıkıştırmak için iki motora sahip bu makineler tek ve kapalı bir gövde şeklinde tasarlanmıştır. Pistonl kompresörler ise kompresörün krankına bağlı bulunan kolların hareket etmesi ile hava depolanması şeklinde çalışmaktadır. Kollar hareket eder ve hareket ettikçe kompresörde bulunan emme basma supapların hava depolamasını sağlar. Yağsız hava kompresörler, tek kademeli kompresör ya da iki kademeli kompresör gibi bir kaç sınıfta kullanılmaktadır.

Kompresör satın almak isteyen kullanıcıların ise kaliteli markaları tercih etmesi önerilmektedir. Kalitesiz bir kompresör kullanıcılar için tehlikeli durumlara yol açabilmektedir. Bu noktada bilinen markalardan biri olarak karşımıza CP (Chicago Pneumatic) Kompresör markası çıkmaktadır. Yıllardın bu işte ustalaşan marka Türkiye’nin kompresör ihtiyacını karşılamakta ve kalitesinden hiçbir zaman ödün vermemektedir. Eğer siz de kompresör edinmek istiyorsanız CP sizin için doğru seçim olacaktır diyebiliriz.


Kompresör : http://cpkompresor.com/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.