-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Köpek bakımı

ads
ads
Köpek bakımı
Köpek bakımında önemli olan noktaları kendi tecrübelerimden yola çıkarak aktarmaya çalışacağım ilk olarak köpeğinizin ihtiyacı olabilecek temel köpek malzemeleri ni anlatarak başlamak istiyorum. İlk olarak köpeğinizin boyun genişliğine ve büyüdüğü zaman da takabileceği bir tasma alarak başlayın göğüs tasması almanızı tavsiye ederim çünkü köpeğinizin boynuna zarar vermek istemezsiniz çekiştirirken veya o sizi çekiştirirken. Köpeğinizi daha kolay yönlendirmenizi sağlayan göğüs tasması ve uzatma kayışı almak gerek. İkinci olarak köpek mama ve su kabı almanız lazım mamasını ve suyunu koyacağınız bu kapların kolay temizlenebilir olması sizin için zamandan tasarruf sağlayacaktır. Ardından köpeğiniz için yatak almanız iyi olabilir köpeğinizin kendine özel bir alanı olması kendini evde rahat hissetmesi için iyi olabilir. Bütün bunladan sonra köpeğiniz için oyuncaklar alabilirsiniz oyuncaklar köpek eğitiminde oldukça işe yarar basit ve işlevsel araçlardır. Köpeğinize vereceğiniz temel itaat komutlarını ödül maması, sevgi gösterisi ve oyuncaklar ile öğretebilirsiniz.Tırnak makası alabilirsiniz veya veterinerinize kestirebilirsiniz köpeğinizin tırnaklarını.

Geldik esas konu olan köpek mamasına, köpek maması seçmek için öncelikle köpeğinizin yaşına bakmalısınız 1 ay ve 12 ay arasındaysa yavru köpek maması 1-7 yaş arası yetişkin köpek maması 7 yaş üzeri yaşlı köpek maması vermelisiniz. Köpeğiniz eğer fazla kiloluysa yani obez ise light köpek maması kullanabilirsiniz. Köpeklerinizin deri ve düt sağlığı da önemlidir deri ve tüy sağlığına olumlu etkileri olan mamalardan alabilirsiniz. Mama alırken mutlaka mama içeriğini ve analizini okumanızı tavsiye ederim. Köpeklerinizin metabolzimasına aykırı besinler bulunduran mamaları kullanmamalısınız. Ayrıca mamaların kullanıcı yorumlarını okumakoldukça faydalı bir iştir. evcil hayvan sahipleri için en önemli şey mama seçimidir, çünkü mama kalitesi köpeğinizin yaşam kalitesine direk olarak etki eder.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.