-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Saadeti Yakalamak

ads
ads
Saadeti Yakalamak
Amerikan Anayasasında, halkın "saadetleri peşinde gitmesi" diye bir ibare vardır. Benjamin Franklin, ir gün yeni anayasa hakkında konuşurken arka sıralardan bir dinleyici kürsüye doğru yürür.

- O kelimeler hiçbir şey ifade etmez, diye bağırır. Onun garanti ettiğini  söylediğin saadet nerede?

Franklin şefkatle gülümser ve şu cevabı verir:

- Arkadaş, Aanayasa, Amerikan halkına sadece saadetleri peşinde gitme hakkını garanti ediyor. Onu yakalayacak olan sensin.

                                                        
"İnsan için ancak çalıştığı kadar vardır" der Kur'an-ı Kerim, Akif, "Dünyada tek hak sahibi, 'hak benim' diyendir' şeklinde meseleyi anlatır.

İnsanlar, her şeyi devletten veya başkalarından bekleyemeyecekleri gibi, gerek semavi beyanlar, gerek onları yorumlayan düşünürler tarafından çalışmaya teşvik edilmişlerdir.

Ayrıca, kuralları hayatta tatbik eden insanlardır. Dünyanın en iyi kuralları bir zalim tarafından canavarca tatbik edilebileceği gibi, en kötü kurallar da bir müşfik el tarafından insanlara saadet reçetesi olarak tatbik edilebilir. 



Yazar: Mehmet Akar

Mesel Ufku | Nükte ve Hikmet  [ Timaş Yayınları ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.