-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » İrmik Helvası Tarifi

ads
ads
İrmik Helvası Tarifi

İrmik helvası nasıl yapılır?

Yapılışı en kolay olan tatlılardan olan irmik tatlısı ülkemizin en çok tüketilen tatlılarından bir tanesidir. Bu konumuzda irmik helvası nasıl hazırlanır sütlü irmik helvasının yapılışı hakkında bilgiler vereceğiz. 


Sütlü irmik helvası tatlısı hazırlanışı


Malzemelerimiz;

Şam fıstığı 100 gram
Yarım litre su
Margarin 250 gram
Süt (yarım litre)
İrmik (yarım kg)
Toz şeker (yarım kg)

İrmik helva tatlısının yapılışı

Orta boy bir tencere içinde 250 gram hazırladığınız margarini eritin. Fıstık ve irmiği üstüne ekleyerek yüksek ateşle  ortalama 45 - 50 dakika süresinde kavurun. Su, süt ve şekerin sadece 3/4'ünü ilave ederek kaynatmaya devam ediniz. Suyun çekilmesi için ateşi kısarak pişirmeye devam edin.  Su çekildiği zaman geriye kalan 1/4'lük malzemeleri ilave ederek ağzını kapatıp demlenmesini bekleyin. 

Yazar: Hande Yıldırım



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.