-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » GPS Nedir?

ads
ads

GPS Nedir? ve Nasıl Çalışır?

Türkçe anlamı küresel yer belirleme sistemi "Global Positioning System(GPS)" Dünya üzerinde yerimizi belirmeye yarayan  bir uydu sistemidir.  Dünyanın tümünü saran  ve uydu ağları ile bağlantı kurarak dünya üzerindeki yerimizi net bir şekilde tespit etmeye yarar. 




Bu sayede yol üzerinde navigasyon kullanarak gideceğimiz herhangi bir yeri çok kolay şekilde belirlememize yardımcı olur. GPS uydu sistemine bağlı olarak çalışır ve yerimizi bu şekilde bulur.  Bundan dolayı yolculuk esnasında en kolay bölgeleri göstererek rahat şekilde seyir halinde olmamıza olanak tanır.

Android akıllı telefonlarda GPS yazılımları bulunmaktadır. Herhangi bir operatöre bağlı olmak gerekmez. Kapsama alanı dışında olunsa bile GPS sistemi çalışmaktadır. 




Bir önceki konumuzda "Kolesterolden Kurtulmanız İçin Değerli Besinler" hakkında bilgiler yer almaktadır. Kolesterol nedir, Kolesterol neden oluşur, kimlerde görülür?, Kolesterolü Düşüren Besinlerin yer aldığı incelemeniz gereken konudur.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.