-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Önce İnsan Olmalı

ads
ads
Hayatta hep bir şeyler olmaya çalışıyoruz. özgür, entelektüel, insancıl, güçlü... Bunları olabilmek için de türlü yollara, kişilere başvuruyoruz. Okullar, kurslar, manifestolar, formüller, diziler, filmler, uzmanlar, hayat koçları, spor salonları...

Bütün bunlar, insan olmakla birlikte düşüneceğimiz şeyler. Peki, insan olmanın nasıl bir şey olduğunu hiç tartıştık mı? Ya da insan olmanın kaynağının ve ölçüsünün ne olduğunu..


Önce İnsan Olmalı


"Ben cinleri ve insanları, yalnız ve ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." buyuran Allah Teala, kul olmak isteyenlerin yegane örneğinin Peygamber Efendimiz (s.a.v.) olduğunu bildiriyor.

Biliyoruz ki, hiçbir şeyi yaradılış amacından bağımsız olarak düşünemeyiz. Onun değerini, işe yarayıp yaramadığını anlayamayız. Büyük emek ve para harcayıp telefon olarak ürettiğimiz bir cihazın ayakkabı olarak kullanıldığını düşünsenize!

İşte bu yüzden insan olmak demek, önce ve ilk olarak kul olmak demektir. Kul olmak demekse Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)'in yolundan gitmek, O'na benzemeye çalışmak demektir. Yoksa yazık ederiz kendimize!

Yazar: Mustafa Yıldız

Kaynak >> gençokur dergisi "Semerkand

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.