-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Ölüm Öncesi Gülümseyenler

ads
ads

Ölüme Gülerek Gidenler En5

Bazı dönemlerde bazı durumlardan dolayı insanlar idama mahkum edilmiş veya bazı saldırılar ile kendilerini ölüme atmışlardır. Biz bu konumuzda sizlerinde ilgisini çekecek cesur insanlardan sadece 5 tanesini ve ölüm öncesi gülümseyen insanları sıralayacağız:

1. Japon Kamikaze


1945 yılında gerçekleşen bu olayda "japon kamikaze" Yukio Araki ABD uçak gemisine bir uçakla intihar saldırısı gerçekleştirdi.  Bu eylemi yaparken devasa gemiyi batırmayı ve tüm mürettebat ile kendisi de ölüme gitti.

Ölüm Öncesi  Gülümseyenler 1


Bundan dolayı A.B.D Japonya'ya atom bombası attı.  Saldırı gerçekleştirmeden önce ailesi ile birlikte  kısa zaman önce neşeli şekilde fotoğraf çekinmişti.

2. Stjepan Filipovic


Kendisi Hırvat kökenlidir. 1937 senesinde işçi hareketinde başlarda olmuş ve 1940 yılında ise partizanlara katılmıştır.  Bu olaylardan sonra 1942 senesinde tutuklanarak yargılanmış ve idama mahkum edilmiştir.  İdam zamanında sloganlarını tekrar dile getirmiş ve aşağıda resimdeki gibi görüntüsü ile unutulmazlar arasına girmiştir.

Ölüm Öncesi  Gülümseyenler 2


Aynı zamanda bu şekilde kollarını kaldırdığı an ip boynunda olduğu andır ve idamı 15 dakika önce gerçekleştirilmiştir.

3. Georges Bilind


Fransız Direniş harekatından adı duyulmuştur.  1944 yılında kurşuna dizilerek ölüme mahkum edilmiş ve ilgi çeken yanı ise fotoğrafta gülümsemesi ve ölüme gülümseyerek gidişi olmuştur.

Ölüm Öncesi  Gülümseyenler 3


4. Zuikako  Savaş Uçağının Batma Anındaki olanlar


Zuikako şavaş gemisinin ismidir. ABD tarafından 2. dünya savaşı sırasında bombalanarak savaş gemisi batırıldı.

4


Bombalama sırasında gemi hafifçe yana eğilerek yavaş yavaş suyun dibine doğru batmaya başladı. Yukarıda gördüğünüz o anda çekilmiş bir fotoğraftır.  Gemi batarken içindekiler ölüme meydan okuyarak "İmparatorumuz çok yaşa" sloganı attılar.  866 kişi bu gemiden kurtarıldı.


5.  Rus Casus - Ölüm Anı Gülümsemesi


Finlandiya ve Rusya arasında çıkan bu savaşa kış savaşı denmekteydi yıllardan 1942.  İdama mahkum edilen Rus casus resimde gördüğünüz gibi gülümsüyor ve hiç umrunda değilmiş gibi duruyor.  Öldükten sonra unutulmaz bu fotoğraf ile tarihe adını yazdırdı.

Ölüm Öncesi  Gülümseyenler 5

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.