-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Türk Dizileri ve Bütçeleri

ads
ads
Türk dizilerine son zamanlarda daha fazla yatırım yapılması dikkat çekiyor. Dizi sektörü öylesine hareketlenmiş durumda ki, harcanan bütçeler dudak uçuklatıyor.

Daha önce belirli bütçelerle çekilmeye çalışılan ve bunun bölümlerde de kendini fazlasıyla belli ettiği Türk dizileri artık çok daha fazla bütçeyle hazırlanıyor. Bu durumun en büyük sebebi ise, artık izleyicinin gerçekten kaliteli dizilere olan ilgisinin artmasıdır. Yapılan araştırmalar sıradan, sadece yapılmış olmak için yapılmış bir dizinin hiçbir seyirci tarafından izlenmek istemediğini göstermektedir. İster zengin, ister dar gelirli bir aile olsun dizilerde gerçekçilik ve sıradan olmayan hikayeler aramaktadır.

Türk Dizileri ve Bütçeleri


Daha önce sırf masraf olmasın diye şehrin her hangi bir bölgesinde geçen diziler, artık çok farklı mekanlarda, hatta farklı şehirlerde dahi çekilmektedir. Bu da sahnelerin gerçeğe en uygun şekilde gerçekleşmesi için yatırımlardan kaçınılmadığını göstermektedir. Yine aynı şekilde oyunculara ödenen ücretlerdeki değişikliklerde dikkat çekmektedir. Daha önce çok ucuza mal olan diziler ve oyunculara ödenen ücretler, son yıllarda kıyaslanamayacak derecede artış göstermektedir.
Dizi izleme oranlarının düşmesi de yapımcıları kaliteli dizi yapmaya zorlamaktadır. Alışkanlıkların değiştiği günümüzde gerçekten ciddi yatırımlar yapılan ve senaryosu ilgi çeken diziler takip edilmektedir. Bunun dışındaki diziler için hiç kimse zaman ayırmamaktadır. Daha önce uzun süre takip edilen diziler, tamamen seyircinin ilgisine bağlı olarak birden düşüşe geçebilmektedir. Bu da dizilerin uzun soluklu olmasının da önemli bir detay olduğunu göstermektedir. Konu her ne olursa olsun izleyici çekimlerin gerçek mekanlarda çekilmesini ve en gerçekçi şekilde gösterilmesini istemektedir.

Bunu başaran dizi yapımları izlenme rekorları kırmayı başarırken, diğerleri maalesef bir kaç bölüm sonra kaldırılmak zorunda kalmaktadır. Dizi sektörü bu hale geldiği için de seyirciler çok daha seçici davranmaktadır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. Benim fikrimi soracak ollursanız bu kadar bütçeye pekte kaliteli diziler yapılmıyor

    YanıtlaSil
  2. 2 saatlik dizi yapılmaya devam edilirse bir başarı beklemesinler. Madem bütçen iyi indir 2 saatten 1 saate izleyelim.

    YanıtlaSil
  3. Sizce bu para ile yapılacak iş mi çok fazla para gidiyor daha az parayla daha kaliteli film yapaiblirler

    YanıtlaSil
  4. türk dizileri ve bütceleri bana göre çok kısıtlı davranılıyor bazaen bir evde bitebiliyor ama izlettirebilmek önemli

    YanıtlaSil
  5. Aslında türk dizilerinin bütçeleri hiç öyle ufak rakamlar değil çoğu yabancı dizinden daha yüksek ama kalite yerlerde.

    YanıtlaSil
  6. Bütün bunlara rağmen yabancı dizilerin yanında bizimkiler hala çok kötü

    YanıtlaSil
  7. Türk dizilerinin bu kadar büyük bütçeye sahip oldugunu bilmiyordum.

    YanıtlaSil
  8. yerli dizilerd ecok buyuk butceler yok. hos olsada yapılan herhangi bir duzgun seneryo olmuyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.