-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Uzaylılar Hakkındaki Tüm Gerçekler

ads
ads
Uzaylıların varlığı henüz tam olarak bilinmese de yokluğu da tam olarak bilinmemektedir. Evrenin büyüklüğüne göre milyarlarca galaksi bulunmaktadır. Bu kadar galaksinin olmasına rağmen neden hiç uzaylılara denk gelinemedi?


Eğer uzaylılar varsa milyarlarca galaksilerde uzay gemileri olması gerekmez miydi?

Diğer galaksilerde uzaylılar olsa bile bizim bunları görme ihtimalimiz yok denecek kadar azdır. Teknolojinin zirvesine gelmiş olsak bile imkansızdır. Lokal Grup" un dışındaki hiçbir şeye büyük ihtimalle hiçbir zaman ulaşamayacağız. Bunun nedeni ise kainatın sürekli olarak genişlemesidir. Ve buna bağlı olarak galaksilerin birbirinden daha fazla uzaklaşması demektir.





Biz şimdilik sadece bizimde içinde olduğumuz Samanyolu galaksisine göz atalım.

Samanyolu galaksisinde ortalama 400 milyardan fazla yıldız bulunmaktadır. Bu gezegenlerin sadece %0.1 birinde bile yaşam olsaydı, Samanyolu’nda 1 milyon civarında hayat dolu gezegen olurdu.

Samanyolu galaksinin yaşı yaklaşık 13 milyar senedir. Bu galakside ilk zamanlarda fazla patlama yaşandığı için hayata elverişli olmamakla birlikte zamanımızda yaşama elverişli hale gelmiştir.

Dünyamız sadece 4 milyar yaşında olduğu için Dünya'dan önceki 6 milyar yılda yaşamın başlamış olma ihtimali çok yüksek.

Düşünelim insanların olmadığı zamandan önce medeniyetler kurmaya çalışan uzaylılar acaba nasıl yaratıklardı?

Aynı zamanda insanlar gibi akıllı olduğunu var sayarsak henüz neden onları bir türlü göremedik?

1. Teknoloji

Bazı medeniyetler teknolojinin zirvesine çıktığı zaman kendi ürettikleri silahlarla veya savaşlarla kendilerini yok ediyorlar.

2. Denetleyici Süper Güç: Evrende gözlemci 3. tip bir uygarlık var, ve diğer uygarlıklar teknolojide çok ilerleyici birden yok ediliyorlar. Bu durumda onları keşfetmemiz bizim için kötü sonuç anlamına gelecektir.

3. Hayvanat bahçesi:

Uzaylılar insanların hayvanları izlediği gibi bizleri izliyor olabilmesi... Bunun birçok sebebi olabilir ancak eski tarihlerini öğrenmek amaçlı gizlice bizi izlemeleri en yüksek ihtimal.

Buradan anlayacağımız şuan uzaylılar aramızda ancak çok ileri teknolojide oldukları için biz onları göremiyor olabiliriz.

4. Umursamıyorlar:

Diğer bir ihtimal ise hiç umurlarında olmadıklarımızdır. Biz insanlar yolda herhangi bir böcek veya tahta parçasını durup inceleme altına almayız. Sonuç olarak uzaylılar teknolojik açıdan çok geliştiğini düşünürsek bizi umursamayıp inceleme veya kendilerini gösterme gereği duymuyorlardır. Yani bize ayıracak zamanları belkide yoktur ne dersiniz?

5. Geride Kalmışlık

Uzaylılar artık yıldızlararası yolculuk yapacak seviyeye ulaştıklarından dolayı birçok galaksi gezerek daha çok verim olan gezegenlere yerleşmiş olabilirler. Ancak bunların hepsi bir ihtimal.




ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.