-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Zeka Seviyesi Yüksek Olanların Kullandığı Manipülasyon Tekniği

ads
ads

Zeki İnsanların Kullandığı 10 Manipülasyon Tekniği Nedir?

Zeka Seviyesi Yüksek Olanların Kullandığı Manipülasyon Tekniği

1. Konuşurken kendinden emin bir biçimde karşısındaki insana doğru kafasını yukarıdan aşağı doğru sallamak.

Bu sayede konuştuğu kişinin aynı tepkileri vererek kafa sallayarak onaylarmışcasına hemfikir olmasına olanak tanır.

Bunun nedeni ise insan beynindeki ayna nöronları o kişiye empati yapmayı sağlar. Ve garip şekilde algılsallaşma meydana gelir.

2. Öz güven eksikliği: Bazı insanlar dış görünüşü ile alakalı özgüven duymadığı bir yönünü.. Karşısındaki insanda anlayarak alaycı şekilde kendisine bildirir.

Aynı zamanda dalga geçilmediği halde o kişi kendini ispat etme çabasına girer. Ve bundan dolayı manipilasyona müsait duruma gelir.

Kusurları kendisinde olmasa bile kendini öyle hisseder ve daha bir savunmasız hale gelir. Manipilatörüne karşı itaat ve sempati duyar.

3. Tek Umut: Lüx mekanlardan alışverişler ve estetik bazında gerek olmayan ihtiyaçların varlığını yüzüne vuran ve genel bir olgu oluşturmaya neden olan hükümetler bu tekniği kullanırlar.

4. Mahrum Bırakmak: Özel olarak aile içi ve sosyal hayatta sıklıkla gördüğümüz bu teknikteki psijoloji itaat ettirmek için kullanılmaktadır.

Bundan kurtulmanın tek çaresi bağımsız olmak. Kendi gelir kaynaklarına sahip olmanızdır. Bu tek yol olarak bilinir.

5. Huyuna Göre Davranmak: Zeki olan insanlar referans olarak saygın kişileri örnek olarak gösterirler.

Konuşma sırasında hep uzlaşmayı tercih ederler ve konuşma ve anlaşma bitene kadar bu durumu sürdürürler.

6. Müttefik: Karşınızdaki insan sinirli ise karşısına geçip dik bir duruş sergileyerek gözlerinin içine bakınız.

Yanında durmak ve gözlerinin içine bakmakla bu kişiye karşı güven oluşturmuş ve tehdit unsuru olmaktan çıkmış olursunuz. Müttefik haline gelmiş olursunuz.

7. Ben Franklin Etkisi: Sizi sevmeyen yada sizden rahatsız olan birinden ondan red edemeyeceği bir iyilik talebinde bulunun..

Böylece bu kişi size bir iyilik yaparak aranızda bir bağlılık meydana gelir.

İyilik yapma içgüdüsüyle size karşı bir sempati ve sevgi duyar. Ve bundan dolayı sizi benimser ve sizi daha çok düşünmeye başlar.

Bu fenomene "Ben Franklin Etkisi Denir"

8. Korkut ve Rahatlat: Zeki insanlar ilk olarak korkutur ve sonrasında rahatlatırlar.

Bundan dolayı karşıdaki kişi şok etkisine girerek her çeşit teklife açık duruma gelir.

9. Daha Fazla: Kendini düşünen bir insandan birşeyler elde etmek için..

İlk olarak onun asla yapmayacağı bir iyilik talep ediniz. Ve zaten kabul etmeyecektir. Sonrasında ise gerçek ihtiyacınız olanı isteyiniz.

İlk istediği iyilik uçuk geldiği için ikinci iyiliği red etmek istemecektir. Çünkü ilk iyiliği kabul etmedi ve ikincisini kabul etmezse suçluluk duygusuna kapılarak kabul edecektir.

10. Yönlendirmek: Bazı insanlar kendilerini seçilmiş hissederler ve herbirine ait rollerin olduğunu düşünürler. Ve bu rollerin ona verilmesinden çok haz duyarlar.

İnsanlara sürekli, çalışkan, tembel, güçlü, vb.gibi şeyler söylendiği zaman kendini o dürtülere adapte eder ve kendini öyle görmeye başlar. Bundan dolayı bazı kimseleri bu şekilde çok çabuk etki altına alabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.