-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Rüzgar Eken Fırtına Biçer.

ads
ads
Bir insan birine kötülük yaparsa bunun karşılığı olarak daha fazla kötülük görebilir. Atalarımız bu söz ile  bu tür niyetli insanları tecrübelerine dayanarak uyarmışlardır. 

Yapılan bir kötülük yapana er yada geç  kat kat  fazlası ile geri döner. Kötülüğe maruz kalan kişiler ise bunu sindiremezler. Zaman içerisinde  daha güçlü şekilde olarak  şiddetli şekilde karşılığını verirler.  Yapılan kötülük neticesinde, insanlar içinde kin ve öfke beslerler bundan dolayı intikam hırsı ile  kötülük yapana ağır biçimde zarara uğratabilirler. 

Rüzgar Eken Fırtına Biçer.


Örnek: Kemal, Selim'in defterini yırttı. Ortada herhangi bir sebep olmaksızın defteri yırtılan selim, bu olaya sinirlenecek ve karşılığında kemalin üstünü başını yırtacak ve daha kötüsü olacak. Bundan dolayı kemal daha büyük bir zarara uğramış olacaktır.

Bu davranışlarda her iki tarafta suçludur. Kötülüğe  kötülükle karşılık vermek kişiye yakışmayan durumdur. Ancak olayların gidişatının böyle olmasına neden olan kişi kemaldir. 

Unutulmaması gereken, her hangi bir yapılan yanlışa daha büyük bir yanlış ve kötülükle  karşılık verileceği bilinmeli; davranışlarımızı ölçülü biçimde yapmalıyız. Bu sebeple daha kötü sonuçlara yol açacak davranışlardan uzak durmalıyız. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Çok anlamlı bir atasözünü incelemişsiniz. Bu sebeple davranışlarımıza dikkat etmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu ata sözünün içindeki manayı çözebilse insanlar ne kavga olur ne şiddet

      Sil
  2. çok iyi bir konuya değinmişsiniz rüzgar eken fırtına biçer çok doğru söylenmiş bir sözdür.
    koray

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.