-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ballı Lokma Tatlısı Tarifi

ads
ads
Ballı Lokma Tatlısının Malzemeleri

·         Bardak ölçüsü 250 ml
·         3 bardak un, tepeleme (500 gr)
·         2 bardak ılık süt (500 ml)
·         1 paket kuru maya
·         Yarım çay kaşığı tuz
·         1 çay kaşığı şeker
·         1 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
·         Şerbeti için:
·         3 bardak şeker
·         3 bardak su
·         2 yemek kaşığı bal (yerine birkaç damla limon suyu da kullanabilirsiniz)
·         Kızartmak için:
·         1 litre Ayçiçek yağı

Ballı Lokma Tatlısı Tarifinin Yapılışı

Ballı Lokma Tatlısı yapmak için tatlının şerbetini hazırlamanız gerekiyor. Bunun için de şeker ve suyu tencereye koyarak kaynamasını bekleyin. Karışım kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 20 ile 25 dakika arasında bir kıvam almasını bekleyin. Sonrasında şerbeti ılınması için bekletip ılındıktan sonra bal eklemesi yapıp önce karıştırın sonra da soğumasını bekleyin. Şerbet iyice soğuyunca buzdolabına koyun.

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi


Ballı Lokma Tatlısı’nın hamurunu yapmak için yukarıda yazılan malzemeleri hamur kabına koyarak mixer yardımı ile hızlı olacak şekilde 5 dakika kadar çırpın. Sonrasında hamurun mayalanması gerekiyor ve bu yüzden de hamuru 30 dakika kadar bekletin.

Sonrasında tatlı için gerekli olan yağı geniş olan bir tencereye koyarak yüksek ateşte ısıtıp çöp şiş yardımı ile ısısının kontrolünü sağlayın. Kâsenize bir miktar sıvı yağ ekleyerek lokmada kullanacağınız yemek kaşığını bu yağ ile yağlayın. Şerbeti buzdolabından alarak mayalanan hamurdan da bir zeytin büyüklüğünde olacak şekilde alarak yağa koyun. 2 lokmada bir kaşığı tekrar yağlamanız gerekiyor. Lokmalar pişerken ocağın altını kısın ve lokmalar sararıncaya kadar kızartın, kevgirle de karıştırmayı unutmayın. Lokmalar piştikçe kevgir ile soğuk şerbete atmalısınız. Ballı Lokma Tatlısı’nın önemli bir detayı vardır. O da lokmaların tazeyken yenmesidir. Taze olmayan bayatlamış lokmaları yerken Ballı Lokma Tatlısı’nın gerçek tadına ve aynı zamanda da lezzetine varamazsınız. Üstelik yaparken de su yerine süt kullanmaya özen gösterin.


Bir önceki konumuzda "Az ve Tam Ölçülü Aşure" Aşure nasıl yapılır. Aşure yapımı ile ilgili malzemeler nelerdir. Nasıl pişirilir ve hazırlanır detaylı şekilde anlatılmıştır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Disi citir citir ici yumusacik, isirdin mi bali damlayacak uuu beybi olsa da yesek..

    YanıtlaSil
  2. Çok teferruatlı yazmışsınız teşekkürler tarif için. Ballı lokmanın tadı gerçekten enfes.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.