-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bıçak Yarası Geçer, Dil Yarası Geçmez.

ads
ads
Bıçak Yarası Geçer, Dil Yarası Geçmez.

Bıçak Yarası Geçer, Dil Yarası Geçmez Atasözü ve anlamı

Bilindiği gibi bıçak ile yanlışlıkla bir yerinizi kestiniz ve zaman içerisinde bu yara iyi olur. Önce kabuk bağlamaya başlar ve hücreler zaman içerisinde kişiden kişiye değişiklik göstererek en geç bir ay içinde iyi olur.  ve bu yara unutulur gider. Sadece kişinin kendi kazası ile olan bıçak yarası değil her türlü kesik, çizik vs için bu geçerlidir. 

Bunun en kötüsü ise acı dilli olan kişilerin, söyledikleri sözler ok gibi saplanır ve uzun süre belkide ömür boyu kalır ve hep acı verir. Dil yarası denilen bir olay vardır. Dili keskin karşısındaki insanı kıran kişilerden uzak durmak ve kendimizde konuşurken ne konuştuğumuzu çok iyi bilmek gerekir. Konuşmadan önce iyice düşünmemiz lazım. 

Sonuç olarak kendimizi karşıdaki insanın yerine koyup, ona göre davranmak ve sözlerimize dikkat ederek incitmeksizin konuşmamız gerekir. 

Bir önceki konumuzda "Bıçak Kendi Sapını Kesmez" atasözü ve anlamı hakkında bilgiler verdik.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. çok haklısın bazı insanlar gerçekten ne dediğini ne diyeceğini tam olarak bilmiyor bir an ağzından birşey çıkıyor ve sonrada arkasında duruyor dediğinin fakat bu hiçte iyi sonuçlar getirmiyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet bazen iki kelime oturur insanin bogazina ama sevdigindrn olursa tabi ki

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi bilirim çünkü Bıçak yarası unutuluyor ama dil yarası akıllara geldikçe kafayı yiyor insan

    YanıtlaSil
  4. Dilini tutan kişi birçok beladan da uzak olur. İnsanlar tarafından nefret edilen biri olmaz.

    YanıtlaSil
  5. Bu yazıyı bugün okumam ayrı bir ironi oldu. Dün çok değer verdiğim bir insanın dediği bir söz yüzünden çok üzüldüm. Laftır bu gelir geçer demeyin ağızdan çıkmadan önce dikkat etin ne olacağı belli olmaz.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.