-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bin dost az, bir düşman çok

ads
ads

Bin dost az, bir düşman çok atasözü ve anlamı

Düşmanlar ne kadar olursa olsun en azından bir tane bile olması insana ne kadar zarar vereceğini kestiremeyiz. Anacak dost bulmak artık bu zamanda zor gibi görünüyor. Her şeye rağmen dost kazanmaya  gayret etmeliyiz. Dostlarımızdan biz insanlara zarar gelmez.


Bin dost az, bir düşman çok


Ne kadar çok dost varsa o kadar iyi olur.  Dostlarımızla barış içinde hayatımızı devam ettiririz. Bu yüzden kimse ile düşmanlık etmemeli ve kendine düşman kazanmamalıdır. 

Bu ata sözünden de anlaşıldığı gibi bin dosttan  zarar gelmez ama bir düşmandan çok zarar gelebilir. 

Sonuç olarak devamlı dostluk edinmeli düşmanlık kazanacak hareketlerden kaçınmalı ve herkesle iyi geçinmeliyiz.

Bir önceki konumuzda "Bilmemek Ayıp Değil Öğrenmemek Ayıp" atasözü ve anlamı hakkında detaylı yazı yazdık. İncelemek için konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. dostun ne denli çok olursa olsun onlardan zarar gelmez ama bir tek düşmanın olsa hep zarar görme tehlikesi içerisinde yaşarsın

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.