-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Cübbeli Ahmet Hoca | Abdülhamit Han

ads
ads

Cübbeli Ahmet Hoca | Abdülhamit Han Hakkında Kıssa

Ahmet Mahmut Ünlü tarafından anlatılan (Cübbeli Ahmet Hoca) ibretlik kıssa.


Sulatan Abdülhamit Han bir gece yaverine arabayı hazırla der. Fayton ile belli bir süre ilerledikten sonra Sultan Abdülhamit Han dur demiş ve şu kapıyı çal ve kapıyı açan kişinin başını vur demiş. Yave emre itaat ederek durumu gerçekleştirmiş. Ancak yaverin içine bu durum şüphe olarak kalmış ancak Sultan hayatta iken bu konu üzerine hiçbir şey soramamış. Sultanın vefatı sonrasında bir gün aynı yere giderek kapıyı çalmış ve şu zamanda şu vakitte böyle bir oldu mu diye sorar. Bu meseleyi çözemedim der. Kapıyı yaşlı kadın açar ve evet oldu der. O kişi benim oğlumdu ve bana zorla sarkıntılık ediyordu. Ben ise Allah (c.c.) yalvardım sahibim yok mu diye. O gece bir kişi geldi ve bu olay yaşandı bende ondan kurtulmuş oldum dedi.



Sultan Abdülhamit Han büyük evliyalardan biridir. ve çok uzun seneler devleti idare etti ve bir karış toprak bile vermedi. Ve Sultanın veli olduğu sonra anlaşılmıştır. O zaman denk masonlar yüzünden bazı alimlerde kötü zannetmişler ancak sonrasında hatalarını anlayıp pişman olmuşlardır.




ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Özellikle bir radyo kanalı var. Radyo kanalı Cübbeli Ahmet Hoca'nın mı bilmiyorum, sürekli onun vaazlarını yayınlıyor. Denk geldikçe dinliyorum güzel örnekler verdiği gibi mizahı yaklaşımı çok güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Her hafta canlı sohbetini izleyip takip ettiğim bir din adamıdır. Çokta takdir ediyorum kendisini. Sadece bazen siyasete bulaşıyor bunu yapmazsa daha iyi olur. Siyasetle dini aynı anda olmaz.

    YanıtlaSil
  3. Bazen cok anlamli konusabiliyor ahmet hoca bende bir donem sabahlari radyoda dinliyordum sabahlari

    YanıtlaSil
  4. gercekten çok etkilendim tarihte ne olduğu anlaşılamayan abdulhamit han veli sıfatında olduğunu bu yazıdan aöğrenmiş oldum

    YanıtlaSil
  5. cübbeli ahmet hocanın sohbetleri ve verdiği bilgiler bence coğu okumuş ve ilahiyat profesöründen dah gerçekçi ve daha doğru demekki bu bilgiler için iyi okumak gerekmiyor iyi anlamak iyi analiz etmek ve doğruyu ayırt etmek önemli

    YanıtlaSil
  6. sitenizde gercekten cok bol bir içerik mevcut bir süredir onu oku bunu oku derken bayagı bır yorum yapmısım cidden. cübbeli ahmet hoca konusundaki bilgilendirme için de tesekkurler

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.