-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Klimalarda Tek Ünitede Performans Düşüklüğünün Nedeni ve Çözümü

ads
ads
Günümüz modern çağında artık yaygın olarak kullanılan ve özellikle de lüks bir ürün olmakta çıkarak, günlük yaşamda önemli bir ihtiyaç haline gelen klima teknolojileri, günümüzün hızla gelişen teknolojileriyle birlikte artık çok daha üstün özelliklere sahip oluyor. Özelikle Arçelik markalı klima modelleri kış aylarında ısınma, yaz aylarında serinleme ihtiyaçlarının hem ekonomik hem de kaliteli bir şekilde karşılanabilmesine yardımcı oluyor. Bu yüzden de oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Günümüzün en ileri teknolojilerinin kullanıldığı Arçelik markalı klima modelleri, üstün donanımlarına rağmen zaman içerisinde mekanik sistemler olması nedeni ile arızalanmalar ile karşı karşıya kalabiliyor. Arçelik klimalarda yaşanan arızalanmalarda ve düzenli bakım uygulamalarında teknolojik altyapısı ile Küçükyalı Arçelik Servisi profesyonel hizmetler sunuyor.

Klimalarda Tek Ünitede Performans Düşüklüğünün Nedeni ve Çözümü


Arçelik markalı klima modellerinde yaşanan tüm sorunlarda profesyonel çözümler sağlayan Maltepe Arçelik Servisi alanlarında uzman ve deneyimli teknik ekipleriyle Arçelik klimalarının ilk günkü performansında çalışmasını sağlıyor. Arçelik klimalarda en sık karşılaşılan sorunların başında ise iç ünitelerin her ikisi birden devrede iken ısıtma ve soğutma istenen seviyede sağlanıyor ancak tek ünite devrede iken performansın düşmesi geliyor. Bu performans düşüklüğü ısınma/serinleme işlemlerinde verimliliğin düşmesine ve enerji sarfiyatının artmasına neden olur. Yüksek enerji faturalarının gelmesine yol açan bu sorun oldukça düşük ısınma/serinleme verimliliği ile de oldukça kullanışsız bir klima kullanımına yol açacağından kesinlikle ciddiye alınması ve uzman desteği alınması gereken bir konudur.

Bireysel olarak uygulanabilecek herhangi bir uygulamanın bulunmaması nedeni ile doğrudan Kaynarca Arçelik Servisi profesyonel hizmetlerinden destek alınması gerekir. Uzman ekipler Arçelik klimalarda sıklıkla karşılaşılan bu sorunun selenoid valflere kumanda eden sinyal kablo bağlantılarının karıştırılmasından meydana geldiğini hızlıca tespit ederek, gerekli olan onarım çalışmalarına hemen başlar. Teknik ekip, öncelikle iç ünite ve dış ünite arasında bulunan sinyal kablo bağlantılarının doğru yapılıp, yapılmadığını kontrol eder. Sinyal kablo bağlantı ve bağlantı sıralarının doğruluğundan emin olunduktan sonra dış ünite açılarak, dört selenoid valfin kart üzerindeki bağlantı fişlerine kontrol uygulanır. Bağlantı fişlerinin kart üzerindeki doğru sıra ile takıldığının kontrolü yapılarak, hatalı bağlantılar düzeltilerek sorun giderilir.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.