-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » SERTİFİKALI CEVİZ FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ

ads
ads
Toplum olarak Cevizi çok severiz. Hatta ceviz en çok tercih ettiğim kuruyemişler arasında başı çeker desem yeridir. Böreklerden cevizli börek favorimdir. Kabak tatlısının üzerine ceviz ezmesi dökmeden yiyemem. Aç ya da tok karna hiç fark etmez her zaman ceviz yerim. Film izlerken bile çerez niyetine ceviz yediğimi hatırlıyorum. Benim gibi birisi ceviz fidanı yetiştiriciliğiyle ilgilenmesin de başka neyle ilgilensin. Özellikle son zamanlarda ilgilendiğim bir üretici var ki kendini her alanda profesyonelleşmeye adamış bir marka. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Kapıdağ Fidancılık kısa bir zaman içinde sektörden adından söz ettirmeye kararlı görünüyor. 1990 yılından bu zamana kadar fidan yetiştirme üzerine faaliyetler yürüten marka 2015 yılı itibariyle profesyonellik düzeyini daha da yukarı çekerek sertifikalı ceviz fidanı üretimine geçmiş. Hal böyle olunca dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Tabii yalnızca ceviz üzerine değil aynı zamanda badem fidanı üzerine de üretim yaptığını belirtmeden geçmemek gerek.

SERTİFİKALI CEVİZ FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ


İnternette Ceviz Üretimi


Kapıdağ markası son yıllarda işini öyle ciddiye almaya başlamış ki artık sınırlarını internete kadar genişletmiş. Kurduğu http://www.cevizfidani1.com/ isimli site ile internet üzerinden yaptıkları icraatları insanlara duyurmaya başlamışlar. Üretici firmanın üyesi olduğu kurumlar arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Bandırma Ticaret Odasına, Tohum Dağıtıcıları Alt Birliğinden Fidan Üreticileri Alt Birliği ve Bandırma Ticaret Borsasına kadar sektörün en önemli temsilcileri bulunmakta. Verdiği hizmetler arasındaysa ceviz ağacı budamasından ceviz ağaçlarının aşılamasına kadar pek çok iş mevcut. Ayrıca talebe göre ceviz fidanı satışı da gerçekleştiriyorlar.

Emek İsteyen Bir İş



Cevizi yalnızca tüketen biri olarak üretiminin ne kadar zahmetli olduğunu az çok bilen biriyim. Özellikle bir ağacı büyütmenin ne kadar zahmetli olduğunu düşünürsek Kapıdağ markasını 25 yılı aşkın bu mücadelesinden ötürü ayakta alkışlamak gerekir. Ülkemizde böyle çalışkan üreticiler olduğu müddetçe günden güne daha da ileriye gideceğimiz aşikâr. Hem böyle üreticilerimizi teşvik ettikçe cevizi daha ucuza yiyebilme şansını da yakalamamız mümkün. Ayrıca sertifikalı ceviz fidanı üretimi yapan bir üreticiyi de özel olarak tebrik etmek gerek. Söz cevizden açılmışken gidip biraz ceviz atıştırsam fena olmayacak. Herkese tavsiye edilir!

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.