-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » 3 Mart 2014 YGS Sınavı

ads
ads

2016 13 Mart Pazar - YGS puan hesaplası nasıl yapılmaktadır?

Onlarca öğrencinin katıldığı YGS sınavı bugün saat 10: 00 gibi başlamıştı.  Sınav stresi, sınav heyecanı derken, bu senenin YGS sınavıda bitti. Artık sınava giren kişiler için daha heyecanlı bir an kendilerini bekliyor. Sınav puanlarını hesaplama işi. Ve bu imtihanda yapılan soruların doğru ve yanlışlarını görme imkanı salayacaklardır. Şimdiden hepsinin başarılı olmasını diliyoruz. 

YGS sınavı üniversite okumak isteyen kişilerin üniversiteye girmesi için ilk adım yani ilk aşamadır. Artık eskisi gibi üniversiteye girmek o kadar kolay değil.  Sınav bugün 13 Mart Pazar günü saat  10:00'da başladı ve kimlik kontrolleri ve güvenlik kontrolleri ile herkes içeri alındı. 

Sınava giren öğrencilerin hemen hemen hepsi heyecanlı olduklarını belirttiler. YGS baraj puan 150'dir. Bu puanı geçenler için yeni bir kapı daha açılmaktadır.

Baraj Puanı 150

Üniversite adaylarının  tercih yapmaları için en az 150 puan almaları gerekmektedir. Aynı zamanda LYS lisans yerleştirme sınavı için ise  en az 180 puan almaları şarttır. 

Net 12 Matematik Sorusu, 150 barajını aşmak için yeterlidir. 
Net 13 Türkçe Sorusu 150 barajını aşmak için yeterlidir. 
Net 13 Sosyal Sorusu 150 barajını aşmak için yeterlidir. 
Net 11 Fen Sorusu ile barajı aşmak mümkündür.

YGS 2016 Puan Hesaplama


Puan hesaplamak için aşağıdaki bağlantıyı kullanmanız yeterlidir. 

https://ygs-puan.hesaplama.net/



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. YGS sınavına giren tüm öğrenci kardeşlerimize başarılar dilerim. Umarım hayatlarına güzelbir yön verebilecek seçimler yaparlar.

    YanıtlaSil
  2. Bende YGS'ye girenlerdenim. Gerçekten bu yılki sorular çok kolaydı. Sadece bazı matematik sorularında zorlandım ama genel olarak iyi geçti. İnşallah iyi puan alırım

    YanıtlaSil
  3. YGS sınavının zor olduğunu söylüyorlar, benim dönemimdeki kadar zor olamaz bence. Çünkü bizde bir paragraf vardı dillere destan :)

    YanıtlaSil
  4. YGS 2016 soru ve cevapları Pazartesi günü ya da Salı günü açıklanır büyük ihtimalle.

    YanıtlaSil
  5. 13 Mart 2016'da da bu seneki sınav yapıldı ve giren akraba çocuklarına sorduğumda bu senenin çok kolay olduğunu söylediler, bugün de cevaplar ve sorular açıklandı. Sordum çıkardınız mı net'lerinizi diye ve genelinde çıkarıp iyi olduğuna dair haber aldım...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.