-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » ComboBox ile ListBox Ayarları

ads
ads
Bu dersimizde ComboBox ile ListBox rengini nasıl değiştireceğimizi ve ayarlarını göreceğiz. Bunun için programınızı açın ve yeni bir proje oluşturun.

Forma eklemeniz gereken araçlar.

1 tane "ComboBox"

1 tane "ComboBox"

Arkadaşlar ComboBox ile ListBox içine istediğimiz renkleri ekleyebiliriz biz sadece sarı-kırmızı-siyah ve beyaz renklerini ekledik. Ve aşağıda videolu şekilde de eklemesini yaptık..

ComboBox ile ListBox Ayarları


Yapmanız gereken. ComboBox üstüne  sağ  tıklayıp "Edit Items" yazana tıklayın yeni bir pencere açılacak ve bu pencere içine istediğiniz renkleri yazabilirsiniz. Örnek resim aşağıda.

ComboBox ile ListBox Ayarları 1


Sizler  daha  farklı renkler ve daha çok renk seçenekleri ekleyebilirsiniz. Biz sadece  4 renk ekledik. Ve örnek olması açısından faydasını göreceksiniz.

Aşağıdaki kodları ComboBox üstüne çift tıklayın ve aradaki boşluğa şu kodları ekleyin.

Public Class Form1

    Private Sub ComboBox1_SelectedIndexChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ComboBox1.SelectedIndexChanged

        If ComboBox1.Text = "sarı" Then
            ListBox1.BackColor = Color.Yellow
        ElseIf ComboBox1.Text = "kırmızı" Then
            ListBox1.BackColor = Color.Red
        ElseIf ComboBox1.Text = "siyah" Then
            ListBox1.BackColor = Color.Black
        ElseIf ComboBox1.Text = "beyaz" Then
            ListBox1.BackColor = Color.White

        End If
    End Sub
End Class



Bir önceki Vb.Net dersimizde "Parola ekleme" Forma parola nasıl eklenir.  Visual Basic ile prola eklemeyi basit şekilde anlattık.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.