-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ezogelin Çorbası

ads
ads

Ezogelin Çorbası Tarifi...


Ezogelin Çorbası nasıl yapılır, Ezogelin yapılışı..


Bu çorbayı bilmeyenler çok azdır. Ülkemizde yaşayanların çok sık olarak tükettiği çorbalar arasında ezogelin gelir. Bu yüzden en iyi şekilde nasıl yapılır ve çok lezzetli olması için yapılması gerekenler için tarifi aşağıda:

Gerekli olan malzemeler:

Kırmızı mercimek 1 çay bardağı yeterlidir.
Bulgun 2 veya 3 yemek kaşığı olması gerekir.
Pirinç  2 yemek kaşığı, 1 tane soğan, sarımsak bir diş yeterli.
Sıcak suyunuzu hazırlayın ve 5 en fazla  6 su bardağı gereklidir.
Bunların haricinde gerekli olan malzemelerimiz tuz ve herhangi bir sıvı yağ kullanmanız önerilir.


Gerekli olan malzemelere ek olarak sos hazırlamak için ise aşağıdakileri edinin.

Sıcak su iki su bardağı, iki yemek kaşığı  sıvı olan yağdan, un bir yemek kaşığı ayarında. Yeterli derecede kendi lezzetinize ve göz kararınıza göre salça kullanınız. Tuz, nane ve biber. Ancak biber pul biber olması lazımdır. 


Ezogelin Çorbası Hazırlanması:


Yukarıdaki malzemelerden olan sarımsak ve soğanı ince ince  doğrayınız. Ve hazır olan tencerenin içine sıvı  yağı koyarak  aynı zamanda kıyılmış olan soğanı ve sarımsağı da ekleyerek bir süre kavurma işlemine tabi tutun.  Ardından, mercimek, bulgur ve pirinci ekleyerek kavurma işlemine devam edelim. Biraz tuz ekleyin ve sıcak suyu da ilave ederek pişmesini bekleyin ve sıcak ateşten alın. 


Ezogelin Sos Hazırlanışı:

İlk yapmanız gereken un ile yağı kavurma işlemini yapmanız gerekir. Biraz kavrulduktan sonra salça ekleyin bir müddet sonra sıcak suyu ekleyiniz. Son olarak bu aşamada gerekli baharatları içine ekleyin. Çok fazla bekletmeden  2 veya  3 dakika kadar daha ocakta işlemlere devam ederken karıştırın ve sıcak ateşten sosumuzu alalım. 

Ezogelin Çorbası


Yapılması gereken bunlar. Bu şekilde  hem çorba  hemde sos hazırlanmış oldu. Afiyet olsun 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Benim en sevdiğim çorba ezogelin çorbasıdır. Bakmayın kolay gibi gözüktüğüne herkes yapamaz. Resmen bir sanattır emek ister, canım çekti şimdi :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.