-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Pagerank Değerleri Sıfırlandı.

ads
ads
Pagerank Değerleri Sıfırlandı.

Pagerank Devri Bitti.

Uzun süreden beri pagerank güncellemesi yaklaşık 2 seneden beri olmuyordu. Ancak pagerank değerleri olan sitelerin birden ona kadar olan değerleri gözükmekteydi. Zaten Google bu konu hakkında Google pagerank devrinin bittiğini yani biz site sahiplerine yansımayacağını bildirmişti. Buna göre değerleri sadece google gizli olarak kendileri görebiliyorlar diye düşünüyoruz.

Bununla birlikte güncelleme bize karşı olmuyor görünen kısmın arkasında bir güncelleme olduğunu var sayıyoruz. Bunun nedeni pagerank değerlerinde insanlar yalan yanlış yollara başvurup sahte rank elde etmeleri ve buna bağlı olarak bu değeri kullanarak alış veriş yapmaları pagerank devrini bitirmiş durumda.

Aslında bir bakıma iyi oldu. Şuan herkesin pagerank değeri 0  10 olan facebook bile sıfır değerine indi. Yani  tüm siteler büyük küçük fark etmeksizin 0 değerine indi. Bu yüzden webmasterların üzüntü içine girmesine gerek yok. Sadece o belirli bir değerdi ve sıralamaya, seo gibi  kavramlara faydası olmadığı herkes tarafından biliniyordu. 

Ancak pagerank değeri link ve reklam alım satımlarında işe yarıyordu, bir bakıma o zamanlar kalitesini ifade ediyordu alıcı ise pagerankı ne kadar yüksek ise ona göre  alım işlemlerini yapıyordu.

Sonuç olarak herkes 0 ve ileride neler olacağını şuan bilmiyoruz. Google şuan herhangi bir açıklama yapmış durumda değildir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

9 yorum:

  1. Bugün 15 Nisan Cuma günü itibari ile yeni bir google güncellemesi mevcut. PAgerank uzun süredir aktifliğini yitirmişti ama bugünden itibaren tamamı ile ortadan kalktı.

    YanıtlaSil
  2. Google zaten yaklaşık 1 yıl önce bu güncellemeyi yapmayacağını belirtmişti, gayet de iyi olmuş sıfırlaması. Çünkü epey bir kişi hala pagerank değeri üzerinden domain alıyor satıyordu. Şimdi burada sormak istediğim bir soru var. Zamanında pagerank -1 yani cezalı gözüken bir domain alma konusunda tereddütlerim vardı. Bunun artık bir önemi olmadığında göre alabilir miyim ki?

    YanıtlaSil
  3. Uzun zamandır pagerank'ın bittiği söyleniyordu ve buna rağmen hala pagerank değeri yüksek diye prim yapım milletin aklını çelmeye calısanlar vardı bence sıfırlanarak güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. İyi olmuş aslında hiç hiti olmadığı halde benim pr şu şekilnde reklamlar için çok uçuk ücretler isteyen insanlar oluyordu

    YanıtlaSil
  5. link borsasını fena vurdu bu olay alexadan olsun hitten olsun para etmenye siteler pg sayesinde inanılmaz paralar kazandırıyordu sahiplerine artık bundan sonra bu devirde kapandı tüm link alışverişi yapan arkadaşlara geçmiş olsun :D

    YanıtlaSil
  6. Site kötü olmasına rağmen pagerankı yüksek olduğu için birçok reklam alan siteler vardı bence sıfırlanması iyi oldu artık pagerank kriterine bakılmayacak.

    YanıtlaSil
  7. Yıllardır güncellenmemesine rağmen hala bu değere önem verenler vardı hala pagerank değerine göre link tanıtım yazısı alanlar vardı gerçekten iyi oldu çok sevindim umarım artık pagerankla ilgili hiç bişey görmeyiz

    YanıtlaSil
  8. Zaten Google 5 yıldır pagerank güncellemesi yapmıyordu onun yerine mozrank vb site kalitesine yönelik güncellemeler yapıyordu. Bakalım ilerde google neler çıkaracak.

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle sevindiğim bir olay artık pr değerini öne sürüp link satışları ve tanıtım yazısı satışları görmeyiz umarım

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.