-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Askerlik Hesaplamaları

ads
ads
Askerlik hesaplamaları kısa ve uzun dönem olmak üzere ikiye ayrılır kısa dönem askerlik 4 yıllık üniversite mezunları tarafından yapılabilen askerlik türüdür.Hizmet süresi 6 aydır ve yol izni hariç 12 günde izin olmak üzere toplamda 6 ay 12 gündür.


Askerlik Hesaplamaları
Uzun dönem askerlik ise lise ve 2 yıllık üniversite mezunu 20 yaşını doldurmuş erkekler için olan askerlik hizmetidir.Hizmet süresi 12 ay dır.Uzun dönem ve kısa dönem yapan askerlerimize tavsiyelerim kısa dönemler askerliğinin tadını çıkarmaya baksınlar çarşı izninde tüm ili yada ilçeyi gezsinler en güzel yemekleri yiyip arkadaşlarıyla vakit geçirsinler.Kendilerine asker arkadaşları dostları edinsinler onların kalbini kırmamaya özen göstersinler kısa dönem askerlik göz açıp kapayıncaya kadar geçmektedir.Uzun dönem askerlik ise kısa döneme göre biraz daha zor geçer çünkü hizmet günü sayısı kısa dönemin tam 2 katıdır.Buda iki kat özlem iki kat hasret demektir.Askerler ailesini sevdiklerini özledikçe şafak sayar siteleri aramaya başlarlar ve askerlerin izne çıkma vaktinin geldiği demektir.Uzun dönem askerler toplu izinlerinde memleketlerini ziyaret etsinler eğer ben izin kullanmayım çabuk bitsin diye bir düşünceniz varsa bunu aklınızdan çıkarın çünkü vücudunuzun ve beyninizin birazcıkta olsa dinleyip tatil yapmaya ve sevdiğiniz insanları köyünüzü,kasabanızı görmeye ihtiyacı vardır.İzinde gidip en güzel şeyleri yiyip içerek kendinizi bir nebzede olsa yenilemiş olursunuz.İzin dönüşünde askerlik biraz daha zor gelsede hemen tatilden çıkıp alışmak ve görevlerinizi yerine getirmek zorundasınız.Askerlik kutsal bir görev olduğu için elinizden gelenin fazlasını yapmalısınız.Uzun dönemlerin kısa dönemlere göre daha çok arkadaşı olur çünkü kaldıkları süre fazladır ve daha çok insanla konuşup arkadaşlık yapma fırsatları olur daha çok insan tanırlar.Aslında askerliğin değişmeyen tek gerçeği özlem ve hasrettir.Askerlerimiz askerde bulundukları süreçte annesini babasını varsa sevdiğini çok özlerler.Arayı sıcak tutmak adına çarşı günlerinde aile ve sevdicek aranmalı ve sohbet edilmelidir.Zaten çarşı günlerinizde tanıdıklarınızda sizleri arayarak hal hatır soracak ve askerliğin birazda olsa hafiflemesini sağlayacaktır.

Her ne olursa olsun askerlik zordur kısada olsa uzunda olsa insanın sağlam bir pskikolojisinin olması ve zorluklara göğüs germesi gerekir zaten sonra herşey yerine gelir ve kendinizi şafak sayar ararken bulursunuz.Kısa dönemle ilgili safakhesapla.com olarak yazdığımız yazılara ulaşmak için buradaki linke http://safakhesapla.com/konular/konu/21  tıklayabilirsiniz.Verdiğimiz bilgiler ve hizmetler kalplerini ortaya koyup savaşan tüm askerlerimize hediye olsun allah yar ve yardımcıları olsun amin.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Askerlik her erkek için zor ama en keyifli dönemdir kısa dönem yapan o keyfi almayabilir ama.

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için teşekkür ederim. Benim ve bir çok insanın beklentisi bedelli askerliğin çıkması. Son bedelli askerlikten 88'li ler yararlanmadı ve mağdur durumdalar.

    YanıtlaSil
  3. kısa dönem gideceğim, bu nedenle merak ediyordum, aslında hesap yapmanın bir mantığı yok, vatanı korumanın hesabı olmaz.

    YanıtlaSil
  4. zamanlaması güzel bir yazı olmuş gerçekten bir çok askerimiz şuan yollarda vatani görevlerini yapmaya gidiyorlar bu hesap işi ben askerdeyken bırakın günü saate dönüştürenler bile vardı allah bekliyeni olan askerlere yardım etsin..

    YanıtlaSil
  5. Askerlik vatan görevi olduğundan kısa ve uzun dönem olarak değişiyior. Ben 18 ay yaptım.. Oğlum kısa dönem olarak bu yılın sonunda gidecek askere... Allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun..

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.