-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Google analytics vs Yandex Metrica

ads
ads
Webmaster olmak, web siteleri ile  uğraşmak ilk başta insana güzel gelir. Açarsınız bir blog yazmaya başlarsınız. Ama zaman geçtikçe insanların çoğunda olan durum vazgeçmeleridir. Bu vazgeçme zamanla ilk başlarda on özgün içerik ekliyorsa bu beşe düşer. sonra ikiye sonra bire bir kaç yıl geçtikten sonra buna baya bir ara verilir. 

Google  analytics vs Yandex Metrica


Web siteleri, özellikle blog yazarlarında bu durum sıkça gözlemlenmiştir. Ancak bilinmesi gereken bir şey var ki, bu iş sabır ve emek ister bu yüzden çoğu kişi istediği verimi alamaz ve blogları zamanla etkisi, çöp siteler sınıfına girer. Blog tıpkı kız gibidir. Nazlıdır bir gün ilgilenme geriye doğru sayıma başlar ve her gün ilgi bekler, özgün içerikler, farklı içerikler üretmeye devam edilmeli.

Asıl konumuz olan Metrica sayacımı yoksa Analytics mi daha iyi sayım yapıyor?

Ben kendi sitemde ikisini de kullandım. Aralarında pek az bir fark var metrica Yandex'in servisidir. Biraz daha az sayarken Google'ın servisi olan analytics biraz fazla sayıyor ama bazı kişilere bunun tam tersi oluyor veya daha çok az sayarken biri daha çok sayabiliyor. Bunun nedenini tam olarak bizler bilemiyoruz.

Kendi görüşüm olarak bence hiç biri yani her ikisi de doğru sonuçlar vermiyor. Yani net bir tekil hit durumunu göstermiyor. Aslında ziyaretçiler daha fazla ama nedense hepsinde az gösteriyor.

Bu yüzden ne o ne bu en iyisi bunlara ayıracağımız zaman içerisinde sitemize gereken ilgiyi gösterip yapılması gerekenleri özenle yapmamızdır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. ben metricayı hiç beğenmedim çünkü benim verilerimi herkes görüyor bu çok saçma, analytic ise tek kullandığım araçtır herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. bilmeyenler için tecrübe ile sabit olan şu bilgiyi vermek isterim, kullanıcının sitede yaptıkları tıklamalar ver geri dönüşümü hesaplamak isteyen birisi için yandex metrica bir adım daha öndedir...

    YanıtlaSil
  3. Tabi ki seçim yapacak olursam tereddütsüz GA'yı seçerim. Çünkü google ın sunduğu arayüz ve özellikler yandexten kat kat daha üstün.

    YanıtlaSil
  4. Ben 6 ay falan Yandex metrica kullandım nedense beğenemedim tekrardan Google Analytics sayacına geçtim.

    YanıtlaSil
  5. Ben şahsen kendi sitemde Analytics sayıcını kullanıyorum ama bazıları metricayı öneriyor denemek lazım aslında bir

    YanıtlaSil
  6. ben yıllarca google analytics kullandım, net istatistik bilgisi verme noktasında gayet iyi fakat, yandex metrica'nın bazı avantajları da var ki göz ardı edilemez. Bu kullanıcıların sitede nerede etkileşimde bulunduğu ve bu etkileşimleri ne kadar yaptıkları gibi bir detay... Bir çok webmaster'ın istediği bir detay...

    YanıtlaSil
  7. hangisini kullanırsak kullanalım doğru sonuç verdiğini düşüünmüyorum . ben pek güvvenmiyorum

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.