-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Sosyal Medyanın Hayatımızdaki Yeri.

ads
ads
Bundan seneler öncesinde bilgisayarlar her evde yoktu, televizyonlar dahi neredeyse her evde yok denecek kadar az seviyede idi. Zaman öyle bir hızla ilerledi ve kısa süre içinde teknoloji o kadar gelişti ki, inanılmaz icatlar ile karşı karşıya kaldık. Artık hemen hemen her evde bir bilgisayar, televizyon ve daha fazlası mevcut. Bunlar çok kısa bir zaman içinde gelişti. Yıllar öncesinde bugün ki gibi olacağını kim tahmin edebilirdi? Bizler tahmin edemezdik ama belli ki seneler öncesinden bunları tahmin edenler çıkmış ki  bu zamanda ve en önemlisi çok kısa zaman diliminde ortaya çıkmasıdır.


Sosyal Medyanın Hayatımızdaki  Yeri.


Bunların en önde geleni ise  sosyal medya dediğimiz sosyal insanların birbirleriyle iletişim kurdukları, birbirlerini tanıdıkları sosyal platformlar. Bu tür ağlar ile insanlar çok sıkı bir arkadaş olmayı da çok kısa ve hızlı zamanda başardı. Nasıl oldu bilinmez. Örnek olarak Facebook ilk  çıktığı zaman yüzüne dahi bir kaç kere bakardık. Ne zaman ki insanların  çoğu dünyanın en büyük sosyal ağı olan  Facebook servisini kullanmaya başladı hepimiz bağlanıp kaldık. 

Her iş neredeyse bu ağ üzerinden döner oldu. Reklamından tutun da, akrabalarla mesajlaşmak, bilgi paylaşmak birçok şeyi bir arada yapabilme özelliği ile ve her geçen gün kendini geliştirmesi ve güncellemesi ile   eskimeyecek  gibi durmaktadır. Şuan bir buçuk milyara yakın üyesi olduğu söylenmektedir. Bunu başarmak gerçekten çok zor bir şey. 

Şöyle bir düşündüm de gerçekten çok zor, bu çağın icadıdır. Bu kadar kitleye tek tıkla ulaşmak mümkün olacağını kestirmek çok zor olurdu.  Hemen hemen % 99 ve daha fazlası kadar internet siteleri dahi  sosyal ağların reklamlarını yapmaktadırlar.  Genel olarak benim sitemin , bu yazının sonunda sosyal ağlarda paylaşmak için aşağıdaki butonu kullanın gibi ibare yer almaktadır. Ve hemen altında birçok sosyal ağlar sıralanmaktadır. Bunun en başında Facebook ve bu şekilde dünyadaki  tüm siteler bu şekilde reklamını yapmış oluyor ve beğenen kişiler oluyor, paylaşan kişiler oluyor neredeyse tüm sitelerin özeti  Facebook ve belirli sosyal mecralarda yer alıyor. 

Bildiğiniz  gibi sosyal medya bir  tane değildir. Ben örnek olması açısından şimdilik facebook'u gösterdim. Bunun dışında  Twitter, Google PlusPinterestLinkedIn ve daha fazla sosyal mecralar mevcuttur. Ben ülkemizde ünlü olanların isimlerini  yazdım.

Bununla birlikte eskiden az  giren insanlar sosyal medya servislerine daha sık girmeye başladılar. Bunun nedeni insanların daha çabuk iletişim kurması, abone sayılarını artırmaları, hayranlarının olmaları ve bu sosyal ağlar ile sitelerine ziyaretçiler çekmeleri ve kendi sitelerinin reklamını yapma gibi olanakların olmasıdır. Bu sebeple yakın zaman denecek kadar kısa bir süre içerisinde sosyal medya uzmanı veya uzmanları çıktı. Nedir bu sosyal medya uzmanı?  Bu soruyu birçok insana sorsak herhalde çok net bir cevap almak mümkün olmayacaktır. Kısaca biz özetleyelim:

"sosyal medya uzmanı, "Kısıtlı veri ve argümanla kurum veya markanıza Sosyal alanlarda en yüksek düzeyde fayda ve algı kazandıran kişilerdir. "

Tabi ki her insan sosyal medya uzmanı olamaz. Fakat çoğu kişi bu yönde uzman olduğun sanarak yanılgıya düşebilir. Bu işi çok iyi yapan ve az sayıda firmalar vardır. Gün geçtikçe kendilerini geliştirerek daha iyi seviyelere ulaşacaklardır. Sosyal mecralar ile kendinizi daha iyi ve kapsamlı şekilde tanıtabilir ve markalaşma yolunca ilerleyebilirsiniz. Bunun yanında da kurumsal iletişim uzmanı olarak da insanlara  faydalı işler sağlayan firmalar vardır. Bu yüzden, doğru analiz, markalaşma ve daha iyiye doğru gitmek için işini bilen bu insanlardan yardım almanız gerekiyor. Çünkü artık seo kavramı ile smu aynı kefede yer almaktadır. Bunlar olmazsa olmazlardandır. 

Bundan dolayı en iyi şekilde aynı zamanda kaliteli bir iş çıkarmak için bu şekilde yardım alarak veya işlerini yaptırarak yüksek yerlerde olmanız mümkün ve marka bilinci oluşturmanız an meselesidir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

22 yorum:

  1. Sosyal Medya artık hayatımıza çoğu şeyden daha fazla yer kaplıyor. Hatta aile bağlarından bile daha çok içimize işlemiş durumda.

    YanıtlaSil
  2. her dönem kendi şartlarını ortaya koyuyor 40 sene önce televizyon vardı bugun devir değişti internet var yarin ne olacağını kestirmek çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana katılmıyorum, 40 sene önce televizyon yüzünden cinayet işlenmiyordu. Bugün baktığın zaman Facebook yüzünden yurt dışında işlenen cinayetler var diyorduk ve yavaş yavaş bu şiddet günümüz Türkiye'sine de gelmeye başladı... İşte bu kadar derin bizim sosyal medyanın yeri...

      Sil
  3. Bireylerin bile sosyal medyadan birbirleri ile haberleştiği dünyada sizce sosyal medyanın hayatımızda ki yeri nedir

    YanıtlaSil
  4. Sosyal Medya günümüzde hemen hemen herkesin hayatınınen derinine kadar işlemiş bir vaziyette. Fakat çoğu kişi sosyal medya üzerinden para da kazanmaktadır. Konuyla biraz alakasız da olsa, sosyal medya doğru kullanıldığı takdirde çok faydalıdır.

    YanıtlaSil
  5. Bana kalırsa sosyal medyanın hayatımızda belirli bir yeri yok. Çünkü sosyal medya artık tamamiyle hayatımız oldu. Sokakta yürürken bile instagrama veya başka birine bakarak ilerliyor insanlar.

    YanıtlaSil
  6. Ülkemizde 6-7 yıl öncesine kadar sosyal medya,bilgisayar kullanımı bu yaşlara kadar düşmemişdi.Çocuklar çocukluklarını yaşayamıyorlar,5 yaşında çocugun elinde tablet,facebookda onu bunu beğeniyor..

    YanıtlaSil
  7. sosyal medya günümüzde olmazsa olmazlar arasına gelmiş olup, gün içerisinde yediğinden içtiğine herşeyi burada paylaşan ve her an kontrol edenler ile vazgeçilmezimiz arasına gelmiştir, hatta öyle bir durumdur ki kimisi bağımlılık derecesinde aktif olarak kullanmaktadır...

    YanıtlaSil
  8. facebook ve instagramı hayatının merkezine koyanlar ve yediği içtiği her anı paylaşanlar yüzünden bazen elimize telefon almaya korkuyoruz çünkü eleştiriler ve normal paylaşımları bile onlar ile mukayese edenler mevcut...

    YanıtlaSil
  9. sosyal medya artık olmassa olmazlardan oldu herkez az çok sosyal medyayı takip ediyor.

    YanıtlaSil
  10. Sosyal medya ve akıllı telefonlar hayatımızda vazgeçilmez oldu, giderek de sosyal medyayı ve akıllı cihazları kullananlar artıyor.

    YanıtlaSil
  11. sosyal medyayı yaşlısı genci hatta cocuklar bile kullanıyor malesef canlı ilişkiler köreliyor.

    YanıtlaSil
  12. Sosyal medya her şeyimiz oldu ancak bunu çok fazla abartanlar da var. Twitter, facebook, instagram, vine gibi uygulamaların tamamını kullanan arkadaşlarım var. Nasıl vakit ayırabildiklerini anlayamıyorum. Bunun yanında çekilen fotoğraflar anı için değil de sosyal medya için saklanıyor. Çok abartılmadıkça sosyal medya gündemi takip etmek ve arkadaşlarımızdan haber alabilmek için faydalıdır.

    YanıtlaSil
  13. Ya sosyal medya yerinde ve zamanında kullanıldığında çok faydalı birşey.Ama işte biz türk milleti olarak herşeyin .... çıkarıyoruz.Sosyal medya kullanımı ülkede 3-4 yaşında çocuklara kadar düştü..

    YanıtlaSil
  14. yukarıdaki arkadaşlardan bir tanesi her dönem kendi şartlarını ortaya koyuyor diye bir ibare eklemiş bence bu günümüz şartlarından çok daha öte bir zaman ayırdığımız alışkanlık oldu. Tuvalette, yemekte, vs. her yerde elimizden düşmeyen akıllı telefonların aklı ile bizi kendilerine bağlıyor ve sürekli bakıyoruz an be an kontrol etme ihtiyacı hissediyoruz...

    YanıtlaSil
  15. herkesim insan sosyal medya ile aşina iyimi kötümü zaman göstericek amacına uygun kullanılmadığını düşünüyorum

    YanıtlaSil
  16. Valla sosyal medya hayatımıza öyle girdi ki hayatımız alt üst oldu, sohbet ortam arkadaşlıklar kalmadı, dünya tersine döndü vallahi. Doğan çocuklar saklambaş uzun eşşek yerine tabletlerde bilmem neyin nesini oynama ile doğuyor

    YanıtlaSil
  17. yediği içtiği her şeyi her an takip eden, ölüsünü dirisini resim çekip atan bir nesil olduk. Günlük hayatımızdaki yeri mi sosyal medyadaki günlük hayatımızın yeri mi derken o kadar karıştı ki çok abartılı bir kullanım ile ilk sıradayız.

    YanıtlaSil
  18. Arkadaşımın ufak bir kızı var daha ufacık iki yaşında facebook,twitter,instagram aklnıza ne gelirse hepsinde hesap açmış.Biz o zamanlar anamızın koynunda yatıyorduk,kız şimdiden işi büyütmüş :)

    YanıtlaSil
  19. İnternette bir yazı okudum,ortalama bir insan haytaının %5-10u arasını sosyal medyada geçiriyormuş.Gerçekten çok garip hayatımızında bu kadar yer aldı,bizi ele geçirdi..

    YanıtlaSil
  20. Bu sosyal medya, özellikle de facebook denen illet beni pençesine almıştı. Ev işlerini aksatır olmuştum. Sonunda hesabı silip kurtuldum.

    YanıtlaSil
  21. Sosyal Medya artık hayatımızın bir parçası hatta bir haber kaynağı haline geldi. Tabi bunu doğru kullanmak lazım.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.