-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Hayatın Gayesi

ads
ads
Nasıl ki her ağacın gayreti meyvesi ise, insanlığın da hedefi ve gayesi Müslümanlıktır. Çünkü Müslümanlar olmasaydı yaradılışın sırrı kaybolacaktı. Allah'a çok şükür ki bizi insan olarak, insanlar içinde de Müslüman olarak yaratmıştır.

Madem ki insanlık Hz. Adem ve Hz. Havva ile  başlamıştır; bir erkek ve bir kadınla başlayan insanlık serüveni çekirdek  hükmündeki aileyle devam edecektir.

İnsanların  fazilette  yükseliş sınırı yoktur. Öyleyse her insan, her ile en iyiyi yakalamak zorundadır. İslam'ı yaşayanlar insanlığa  kurtuluşun yolunu gösterecek ve insanlık böylece nefes alacaktır.


Hayatın  Gayesi


İnsan beyni nokta gibidir. Bu noktadan sonsuz  doğru çıkar. Beyinden  de sonsuz sayıda  fikir çıkar. İşte o zaman insan şaşırır ve sürekli zikzaklar çizer. Başkalarını idare etmek kolaydır,  fakat insan kendisini idare edemez. 

İnsan kelimesi "nisyan"dan gelir." Yani unutmaktan. Allah'ı unutur, peygamberi unutur,  ahireti unutur. Unutunca bataklığa gömülür.

"Biz insanı en güzel biçimde yarattık. Sonra onu  aşağıların aşağısına ittiverdik." (Tin Sûresi, 95/5)

Bediüzzaman, "Cennet ucuz değil, cehennem de lüzumsuz değil!" diyor. Şimdi cehenneme gitmek isteyenler daha gayretli. Biz burnumuzun ucundaki camiye gitmiyoruz, onlar uzaklardaki plajlara gidiyorlar. Böyle bir devirde bir helal işlemek, bir meydan savaşı kazanmak gibidir. Bir hanımın başörtü takması bile tek başına İslam'ı ilan etmektir. Hocalarımız 'Hadi evladım! Biraz daha  gayret et, cennete  yaklaş.' derdi. 

Kalbimizi çalıştıran da Hakim-i Mutlak olan Allah'tır. (c.c)


Kaynakça:

Yazar: Hekimoğlu İsmail

İyi günde kötü günde evlilik - Timas Yayınları - sayfa - 17,18

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.