-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

ads
ads
Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır? Başlıklı bu yazımızda komşumuz olan Bulgaristan’a seyahat etmek isteyenlere Bulgaristan vize başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgilendirmeler yapacağız…

Bulgaristan Vizesi


2007 yılından itibaren Avrupa birliğine kabul edilen Bulgaristan, vize işlemlerinde Schengen kurallarına tabi olmaktadır. Bulgaristan vizesi almak isteyen vatandaşlarımız mutlaka Schengen vizesi alması gerekmektedir. Borda pasaporta sahip her vatandaşımız Bulgaristan Vize işlemlerine tabi tutulmaktadır. Yeşil, Siyah ve gri pasaporta sahip kişiler ise 90 günü aşmayacak olan seyahatleri için vize muafiyeti kapsamına alınmaktadırlar.



Vize işlemlerine tabi olan vatandaşların bizzat Bulgaristan Konsolosluğuna müracaat edebilmekteyken aynı zamanda Bulgaristan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize danışmanlık firmaları aracılığıyla da vize başvuru işlemlerini eksiksiz bir şekilde tamamlayabilmektedirler.
Bulgaristan vizesinin seyahatinizin bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliğinin bulunması gerekmektedir.

Bulgaristan Vize Başvurusu

Bulgaristan vize başvurularında sorunsuz bir vize işlemi gerçekleştirmek ve vize işlemlerinden olumlu geri dönüşler almak isteyen vatandaşlar mutlaka bir vize danışmanlık firmalarından destek almaları gerekmektedir. Global vize danışmanlık sizlere Bulgaristan vize başvurusu sırasında tüm destekleri sağlamakta siz yorulmadan işlemlerinizi gerçekleştirmektedir.

Bulgaristan vize başvurusu sonucunda Schengen vizesi almaya hak kazanan kişiler ne yazık ki diğer vize işlemlerinden farklı olarak diğer Schengen ülkelerine olan seyahatlerinde vize işlemlerine tabi tutulmaktadır. Fakat örnek vermek gerekirse, Fransa Schengen vizesi alan kişiler ilk önce Fransa’ya giriş yapmak koşulu ile Fransa’dan Bulgaristan’a yapılacak olan seyahatlerde vize işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar.

Bulgaristan Vize Başvurusu İçin Gerekli Olan Belgeler Şunlardır;

Pasaport
Bulgaristan Vize Başvuru Formu
Biometrik fotoğraf
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Bulgaristan vize ücreti
Finansal durumu gösteren belgeler
SGK Hizmet Dökümü
Yukarıda saymış olduğumuz belgeler Bulgaristan Konsolosluğu tarafından değişkenlik gösterebilmektedir. İstenen belgeleri net olarak öğrenebilmek
Bulgaristan Konsolosluğu
Bulgaristan Konsolosluğu vize işlemlerinin kusursuz ve hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi için danışmanlık firmalarına önemli yetkiler vermiştir. Bu danışmanlık firmaları ile çalışan kişiler vize başvurularından olumlu yanıt alma ihtimallerini oldukça fazla bir şekilde artırabilmektedir. Bulgaristan Konsolosluğu vize işlemlerine tabi tutulan kişileri ekstra görüşmeler yapmak amacı ile de çağırabilmektedir.

Bulgaristan Vize Ücreti

Bulgaristan vize ücreti seyahat tipinize bağlı olarak farklılıklar göstermektedir. En net bilgiyi danışmanlık firmalarınızdan veya Bulgaristan Konsolosluğundan öğrenebilirsiniz…

Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bulgaristan vize 5-7 gün içerisinde çıkmaktadır. Bu süre Bulgaristan Konsolosluğunun iş yoğunluğuna göre artış gösterebilmektedir.

Bulgaristan'a vize var mı?
Komşumuz olan Bulgaristan’a olan seyahatleriniz için vize işlemlerine tabi tutulmaktasınız. Borda pasaporta sahip kişiler Bulgaristan vize işlemlerine tabi olurken siyah, yeşil ve gri pasaporta sahip kişiler 90 günü aşmayan seyahatleri için vize işlemlerinden muaf tutulabilmektedir.

Global Vize Danışmanlıktan yapmış olacağınız Bulgaristan Vize Başvuruları Hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak istiyorsanız 7 gün 24 saat hizmet veren 0850 346 68 74 numaralı müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz…

Daha detaylı bilgi için lütfen www.globalvize.net/bulgaristan-vizesi adresini ziyaret ediniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.