-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Erkek ve Kadın

ads
ads
Erkek ve kadının yaratılmasında ilahi muradlar, maksatlar, hikmetler vardır. Meseleye sadece behimi bir pencereden bakmak, ibret alınacak, dersler çıkarılacak nice noktaların ve merhametin görünmemesine sebep olur.

Evvela erkek ve kadın, Allah'ın (c.c) ayetlerindendir. Yani, onu tarif eden; ilmini, kudretini, merhametini, sanatını gösteren delillerdir. Bizzat kendileri yazının , ayetin cisimleşmiş hali; ayetin ta kendisidir. Onlara bakan, ötesindeki kudret elini, emsalsiz sanatkarı görür.

Kur'an'ın mucizevi ayetleri bu hakikate işaret eder. "Yine O'nun ayetlerindendir ki, sizin için nefeslerinizden, kendilerine ısınırsınız diye eşler yaratmış, aranıza bir sevgi ve merhamet koymuştur. Şüphesiz ki bunda düşünecek bir kavim çiin nice ibretler vardır." der. (Rum-21)

Erkeği kim yarattı ise, kadını da yaratan O'dur. İkisini bilen bir Zat, ikisini birbirine göre ayarlamıştır. Mahiyetlerindeki bütün yüzler birbirine bakar, birbirini tamamlar. Birinin kavi olduğu noktada diğeri zayıf, diğerinin zayıf olduğu noktada öteki güçlüdür.Erkeğin kuvveti heybetinde, kadının kuvveti inceliğindedir. Maddi yapıları birbirine baktığı gibi, ruhları da birbirine bakar. Aralarında sevgi ve merhameti yeşertecek, ünsiyet hasıl edecek donanıma sahiptirler.

Bütün bunlar Allah'ın birliğinin, ilminin kudretinin eseridir ki, insanlar bu büyük rahmet karşısında edeple düşünmeli, karşı cinse ilgilerinde üzerlerinde işleyen kudret elini unutmamalıdır.

Unutmamalıdırlar, zira mahiyetlerini, maddi ve manevi yapılarını bir an olsun unutmayan, şefkatini, merhametini esirgemeyen, onlara ihtiyaç duydukları şeyleri veren, ünsiyet edecekleri,  teselli bulacakları eşlerini yaratan Rableri ile her an muhataptırlar. Hisleri, şehvetleri, sevgileri bir başıbozukluğun, maksatsız karışıklığın eseri değildir. Bu denli ilimle yapılan masraf ve onun yapıldığı insan da elbette ki başıboş değildir.


Erkek ve Kadın


Sperme ve yumurtaya insanın programını yerleştiren; milyonlarca spermin içinden yumurtaya uygun olan bir tanesi sonsuz bir ilimle denk düşüren, yüz binlerce karakter ve kabiliyeti karıştırmadan bütünleştiren ve yeni bir insanı yaratan Allah, elbette ki bu büyük icraata gözlerin kapatılmasından, gafletten, lezzeti görüp rahmeti ve hikmeti inkardan , teşekkürsüzlükten ve itaatsizlikten hoşnut olmaz.

İnsan da binlerce (Haluk Nurbaki Hoca, "yetmiş bin" diyordu.) temel karakter vardır. Karakterlerinin yarısı babadan, yarısı anneden gelir. Gözün anneden, ayağın babadan gelmesi gibi... 1 cm. küp menide 40 ile 100 milyon arasında sperm bulunur. Dakikalarla ifade edilen bir sürede sperm yumurta ile birleşmezse yapılan bozulur. Kısa bir zamanda, binlerce karakterin, milyonlarca sperm içinden en uygunu seçilerek bir yumurtaya ve onun taşıdığı karakterlere denk düşürülmesi milyarların çok küçük kalacağı bir ihtimaldir ki, bu ancak sonsuz ilimle olabilir. İnsan, kendisine gösterilen dikkati fark etse, bu kadar dikkatsiz ve kör olmasından fevkalade utanacak, şükür hisleri bütün benliğini saracaktır. 

Erkeğin kadına, kadının erkeğe nasip edilmesinden bile bir şey anlamamak, en çok baktığı şeylerin birinden bir ders çıkarmamak insanoğlunun zalimliğinden ve cahilliğindendir. O kadar meşgul olunca bu kadarcık olsun ders çıkarabilseydi. İdrak ufkunda hayrete düşülür, bir kez daha "Ben neyim ve ne bu hal neyin nesi?" diye sorulur, aklın ipini hissin eline vermek ve hormonlarda boğulmak yerine kimin ikramlarına mazhar olunduğu ve kimin her şeyden mahrum edebileceği anlaşılır. O'nu hatırlatması gereken O'nun hediyeleri, O'nu unutmakta, itaatsizlikte ve isyanda kullanılmazdı.


Kaynakça:

Yazar: Mehmet Akar

Tuz Yangını - Timaş yayınları - Sayfa - 48,49,50

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.