-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » AdSense Eşleştirilen İçerik Nedir? Detaylı Bilgi

ads
ads

Google Adsense Eşleştirilen İçerik Ne İşe Yarar?

Google'ın reklam platformu olan AdSense  web site sahipleri için en iyi gelir kaynaklarından biridir. Dünyanın en çok kullandığı reklamlar adsense reklamlarıdır. Birçok sitede denk gelirsiniz.  Ancak her site adsense alacak kadar kaliteye sahip olmadığından Google bu konuda siteleri özenle inceleyip uygun mu değil mi? karar verip reklamlarının yayınlanmasına o şekilde izin vermektedir. 


AdSense Eşleştirilen İçerik Nedir? Detaylı Bilgi


Her ne kadar adsense reklamlarını almak zor olsa da yapılan hatalar nedeniyle birçok sitenin de adsense reklamları banlanmaktadır. Bu sebeple kurallara dikkat edilmeli. Ve sitede illegal içerik barındırılmaması gereklidir.Buna bağlı olarak adsense kurallarını dikkatli şekilde okumanızda fayda vardır. 

Her geçen gün Google AdSense yenilikler ile yayıncıların daha fazla kar etmeleri için değişik reklam birimlerini çıkarıyor. Aslında çok eski olmayan çok da yeni olmayan bir yenilikten bahsedeceğiz. "Eşleştirilen İçerik " evet yenilikler arasında yer alan eşleştirilen içerik reklamları yayıncılara sunulmuştur. Fakat her yayıncının  sayfasında bu özellik yer almıyor. Bunun nedeni sitenin o reklama karşı yetersiz kalması nedeni iledir. 


Eşleştirilen İçerik normal reklam gibi gözükmeyen yazı altlarına özellikle eklenen resimli benzer yazılar görünümde olan reklamlardır. Sitenizde bulunan içerikler ile alakalı görseller sunmaktadır. Google'ın amacı burada  ziyaretçilerin sitede daha fazla zaman geçirmeleri ve sayfa gösterim oranın artmasını hedeflemektedir. Sitemizde bizde kullanıyoruz. yazının en altına baktığınız zaman göreceksiniz. Fakat bu yeni reklam birimi tam olarak para kazandıran uygulama değildir. Dediğimiz gibi sitede daha fazla  gezinme ve önerilen içeriklere geçiş yapma ile oluyor. Bununla birlikte zaten sitenizde normal adsense reklamları olduğu için dolayısıyla reklamlardan da bu nispetle para kazanma olasılığınız artmaktadır. 

Bu özelliği sitenizde aktif ettiğiniz takdirde google sitenizi  tarayarak yazınız ile ilgili içeriği karşınıza çıkarıyor. Bu sayede ziyaretçiler ilgili içerikler dikkatini çekerse oraya yöneliyor. Son zamanlarda belki dikkatini çekmiş olabilir birçok sitede bu tür eşleştirilen içerik reklamını görmüş olabilirsiniz. Şunu belirtmemiz gerekir. Bu reklam birimi direk olarak sizler e tıklandığı zaman para kazandırmıyor. Fakat sitede durma ve gezinti fazla olduğundan yazı içinde ve sağ sol kenarlarında bulunan reklamlar sayesinde para kazanma olasılığı dolaylı yönden oluşmaktadır. 

Bazı kişiler bu reklam birinin hiçbir işe yaramadığını söylemektedirler. Benim fikrim  en azından bir kaç gün deneyin ve arada nasıl bir fark olacak kendiniz belirleyin. Benim görüşüm olumlu yönde ve kullanmanızı tavsiye ederim. Sitenizde daha fazla kalma oranı artacağı için siteniz üst seviyeye çıkabilir ve alexa değerinizde düşme sağlanacaktır. Google'da bu tür siteleri sever. Normalde  blog sitelerinde insanlar pek uzun süre kalmıyor. Bu yüzden ara geçişler pek nadir oluyor. Kişi yazıyı okuyup yada yarısını okuyup çıkıyor. Ama tıpkı bu da benzer yazılar gibi olduğu için kalma oranı yükseliyor ve dikkat çekici biçimde olması buna ek katkı sağlıyor. 


Google Adsense Eşleştirilen İçerik İle Kaç Reklam Kullanabilirim?


Normalde adsense kurallarına göre 3 normal reklam birimi,  3  adet bağlantı ve 2 adette özel arama kutusu eklenebiliyor. Bu yeni özellik ile 3 adet reklam ve  yeni reklam birimini ekleyebilirsiniz. Şuan bizde o şekilde kullanıyoruz. Herhangi bir sorun olmadı. Eğer bizim hata yaptığımızı  düşünüyorsanız bizi bilgilendirmenizi rica ederiz. Ama sağlam kaynaklardan aldığımız bilgiler doğrultusunda bu şekilde  uygulamaya geçiş  yaptık. 

Bir önceki yazımızda "Google Reklam Çalışmaları" ile ilgili bilgiler verdik. Dilerseniz konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:


  1. AdSense Eşleştirilen İçerik Nedir bilmiyordum bu yazı sayesinde öğrendim ekleyeceğim siteme

    YanıtlaSil
  2. ben de makale aralarında kullanmak istiyorum ama hala 3 reklam sınırından dolayı şüpheliyim.

    YanıtlaSil
  3. adsense eşleştirilen içerik sitelere nasıl eklenir onuda paylaşmanız mümkün mü?

    YanıtlaSil
  4. Adsense eşleştirilen içerik güzel ama ben daha onay alamadım adsenseden nasıl onay alabilirim

    YanıtlaSil
  5. Sanırım, siz de iyi bir geri dönüşüm alamadığınızdan dolayı siteden kaldırmışsınız. Ben de deneme aşamasındayım.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.