-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Bilgisayar Sürekli Kapanıyor (çözümü)

ads
ads

BİLGİSAYARIN KENDİ KENDİNE KAPANMA NEDENLERİ


Bilgisayar sürekli kendiliğinden kapanıyor, pc oyun oynarken kapanıyor, bilgisayar kendi kendine kapanıp açılıyor, Win 7, Win 8, Win 10 çözümü yazının devamında.


Elektronik cihazlarda her zaman aniden sorunlar meydana gelebilir. Bu çok normal bir durumdur. İster yeni olsun ister eski hiç fark etmez ansızın sorunla karşılaşabilirsiniz.

Bunların arasında ise en çok karşılaştığımız durumlar bilgisayarın kendi kendine kapanması veya reset atmasıdır. Bazen bu kapanma bilgisayar hemen açıldıktan bir kaç dakika sonra olabilir bazen saat aralıklarında olabilir bazen  ise 2 günde bir veya gün içinde bir çok kere bilgisayar kapanıp açılabilir. Bu sorunların asıl nedeni genel olarak donanımsal parçaların arızalarından meydana gelmektedir. Nadir olarak ise bilgisayara virüs girmiş olabilir. Bu sebeple ilk olarak iyi bir antivirüs programı ile bilgisayarınızı tamamen tarayın. Tarama sonucunda tekrar bilgisayar kendi kendine kapanıp duruyorsa sorun bilgisayarınızın herhangi parçalarından birinin zarar görmüş olabileceğidir. Bu parçalar hangileridir, nelerdir teker teker inceleyelim: 

 * İşlemci çok fazla ısınıyor olabilir bu nedenle aşırı ısıdan kaynaklı bilgisayar kendini yeniden başlatıyor olabilir. İşlemcinizin termal macununu kontrol edin eskimiş olabilir. 
 *  İşlemcinin soğutucusu tam olarak oturtulmamış olabilir. Tekrar söküp takmayı deneyin ancak bu işten az çok anlıyorsanız yapın aksi takdirde parçalara zarar verebilirsiniz.
 * Eğer bilgisayarınız işlemler yaparken ve çok işlem yaparken aniden kapanıyorsa bu işlemci ile alakalı durumdur. 
 * Ram belleği yetersiz geliyor olabilir. Ayrıca ram'leriniz eskimiş olabilir, kirlenmiş, tozlanmış olabilir. Kaç adet ram varsa hepsini çıkarın ve bir silgi ile altın kaplama olan bölümü tek çekişte  baştan sonra silin ve teker teker takın bilgisayarınızı açın. Her Ram tek tek denensin. Bir kaç tane ram varsa ayrı ayrı sonra ikisini birden deneyerek bilgisayarı açın.
 * Büyük olasılık genelde Ram sorunundan kaynaklıdır. Ancak bu sorun büyük olmadığı için bilgisayarınız açılıyor ama bir süre sonra kapanıyordur. Eğer Ram tamamen bozuk olmuş olsaydı bilgisayarınız açılmazdı yani siyah ekran ile karşı karşıya kalırdınız. 
 * Masa üstü bilgisayar kullanıyorsanız kasanın içini açın hava ile veya elektrikli süpürge ile parçalara zarar vermeden güzel bir temizlik yapın.
 * İşlemcinin fanına bakın, çalışıyor mu temassızlık var mı?
 * Ekran kartınızda sorun olabilir, eskimiş olabilir. Fanı çalışmıyor olabilir yahut yerine tam oturmamış ya da yerinden oynamış olabilir. Bu işlemci içinde Ram içinde geçerlidir. 

Bilgisayarın kendi kendine kapanma nedenlerinde en çok görülen sorunları yukarıda yazdık. Yukarıda ki işlemleri yaptığınız halde gene bilgisayar reset atıyorsa o zaman sorunu başka türlü halletmeye çalışacağız bunun için ise yapmanız gerekenler aşağıda:

Denetim masasına giriş yapın. Donanım - ses kısmına tıklayın ve açılan ekranda "Güç Seçenekleri" var o bölüme tıklayın ve karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi bölüm çıkacak.


Bilgisayar Sürekli Kapanıyor (çözümü)


Plan ayarlarını değiştire girin. Karşınıza ekranı kapat ve uyku moduna geçir seçenekleri çıkacak buralarda sayısal değerler vardır. Muhtememeln 10 - 15 dakika yazar. Her iki seçeneği de "Hiçbir Zaman" olarak ayarlayın.

Diğer bir seçenek ise Bilgisayarım'a sağ tıklayın ve özellikler >> Gelişmiş sistem ayarları seçenekleri ile ilerleyin ve karşınıza küçük bir pencere çıkacak. Aşağıdaki gibi.


bilgisayar

Burada en alttaki ayarlar bölümüne girin. Aşağıdaki gördüğünüz kısımda yer alan "otomatik olarak yeniden başlat" işaretini kaldırın ve tamam diyin.

bilgisayar kendi kendine kapanıyor.

Her şeye rağmen bilgisayarınız gene kendi kendine reset atıp, kapanıp açılıyorsa format atmayı deneyin. Format sonrası bilgisayarınızı orjinal yapmak için virüslü yazılımlar var onları sakın kullanmayın bu bilgisayarın kapanmasına da neden olabilir. 

Format sonrası da aynı sorun devam ediyorsa bunun için daha fazla kurcalama yapmaya gerek yok. En yakında ki bir bilgisayar tamircisine bilgisayarınızı emanet edin. Nerede sorun var kısa yoldan bu halledilecektir.

Kaynak: iF



Bir önceki bilgisayar sorunları konusu ile ilgili yazımızda "DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET" hatası ve çözümü hakkında geniş bilgiye yer verdik. Dilerseniz bağlantıya tıklayarak konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. Fazla ısınma ya da ram kaynaklı da olabilir. Desktop kullanırken ben de yaşamıştım.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle bilgisayarın temizliğine dikkat etmek lazım ısındığında işlemciye çok büyük yük biniyor ve kapanıyor.

    YanıtlaSil
  3. Çok işime yaradı, sorunum çözüldü.

    YanıtlaSil
  4. Benim bilgisayarım aniden oldu format ta atım ekran kartının çıkardım temin temizlendi yerini değiştirdim pirizden olabilirdi diye kasayı başka bir yere aldım bilgisayar daha 4 yada 5 aylık macun sağlam her parçası yeni sıfır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramler da dahil deneme yaptıytsanız o zaman son çare olarak yeni bir güç kaynağı takıp deneyin. PSU eskimiş olabilir.

      Sil
  5. Masa üstü kullanıcılarına hitaben söyleyeyim , sürekli pcsi kapanıp açılan yada kapnıp acılmaya çalışırken yeniden kapanan ve yine 2 yada 3 saniye sonra tekrar başlayan ve kapanan kasalar için çözüm şu , öncelikle ucu dar bir duvar boyası fırcası alın cünkü onların kılları yumuşak olur ayrıca birde aseton almanız gerek , kasanızı açın hard disk kablolarınızı cıkarın kalbolarınızın ucunu fırcanızı asetona batırarak silin ardından kabloların yakılı oldugu stoklarınızı ( giriş yuvaları) silin ardından ekran kartınızı cıkarın ve onun giriş yuvasını silin bir dakika bekledikten sonra kablolarınızı takın ekran kartınıda takın ve bilgisayarınızı çalıştırın bilgisayarınız acılacaktır ve devamlı acılma kapanma sorununun bittigini göreceksiniz arkadaşlar ayrıca bilgisayarınızın hızınında arttıgının farkına varacaksınız saygılar ....

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.