-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » SOSYAL MEDYA DÜNYASI

ads
ads
Artık dünyanın herhangi bir yerdeki insanlarla kolayca görüşebilir ve uzaklıkları yok edebiliriz. Bunun  sebebi sosyal medyadır. Teknolojinin gelişimi, bilişim ve iletişim araçlarının gelişimi ile alakalıdır. Birbiri ardına gerçekleşen bu gelişmeler sonucunda bilgisayar keşfedilmiş, başlarda oda büyüklüğünde olan bilgisayar, bugün elimizdeki halini almıştır. İlk kişisel bilgisayarların gelişimi de, bilgisayarı eve sokmuş ve kişiye özel bilgisayara neden olmuştur. Bundan sonra pahalı olan donanım ucuzlayarak, yazılım ön plana çıktığında, bilgisayarın gelişimi de başlamıştır. Buna yönelik yazılımlar geliştirilerek, bilgisayar dünyada kullanılmaya başlanmıştır. Bir askeri proje olarak düşünülen internet keşfedildikten sonra ise, tüm bu bilgisayarlar birbirlerine bağlanmıştır. İşte sosyal medya bu ağın ortaya çıkardığı en büyük sonuçlardan bir tanesidir. Sosyal medya ağları çeşitleri iyi bilinmelidir.

SOSYAL MEDYA DÜNYASI


Bazı kuramcılara göre teknolojiler ile birlikte farklı toplum çeşitleri ortaya çıkmıştır. Kimine göre enformasyon toplumu, küresel köy, üçüncü dalga, enformatik toplum gibi adlarla adlandırılan bilişim toplumu geleceğin toplumu olarak varsayılıyor. Genel olarak insanlığın, çalışma şartlarının, eşitliğin daha iyimser olarak görüldüğü bu toplum çeşitlerinde, özellikle teknoloji  alanında da dünya ülkeleri arasında eşitlik sağlanması planlanıyordu. Nitekim ileride karşılaşacağımız söylenen bu toplum çeşidine yavaş yavaş adapte olmaya başlasak da, bu tür iyileşmelerin olmayacağı, bilişim toplumunun aslında tamamen kapitalizmin yeni hali olduğunun yani dünyada yeni oyunun adının enformasyon toplumu olduğu ortaya çıkmıştır. Sosyal medyada bu toplumun evrildiği yerlerden bir tanesidir.

İnsanlar burada günlük hayatta yaptıklarını fotoğraf, ses ve video yardımıyla diğer insanlarla paylaşmaktadır. Nerede olduğunu, kiminle olduğunu, nasıl bir ortamda olduğunu, ne giyip, ne içtiğini belirtecek kadar tamamen hayatlarımız sosyal medya ile şeffaflaştırmıştır. Sosyal medya pazarlaması ve yönetimi sayesinde artık bu konular çok daha şeffaftır. Bu da kişilerin hayatını tamamen izlenebilir hale  getirmiştir. Özellikle bu günümüzde özel hayatı tamamen kısıtlar ve tehlike altına atmıştır. Önceden her şey gizli yapılırken, şimdi yapılan her şey ortadadır. Sosyal medya ile insanlar günlük hayatında yapamadığı şeyleri kullanıcının yapmasını sağlamaktadır. Örneğin, üyesi olduğu bir parti ya da düşüncenin diğer üyelerini bularak, kendi gibi olanlarla bir araya gelerek var olma, sesini duyurma gibi ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ya da dünyadaki diğer insanların paylaşımlarıyla dünyada neler olup bittiğinden haberdar olmaktadır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. zaten sosyal medya da her şey gibi iyi kullanılırsa gayet güzel.

    YanıtlaSil
  2. sosyal medya sadece iletişimi değil bence artık gündemi de belirliyor

    YanıtlaSil
  3. sosyal medya artık toplum ve yaşam için bir organizma halini aldı çok önemli bir kulvar

    YanıtlaSil
  4. Sosyal medya içimize kadar işledi. Artık herkes sosyal medyada..

    YanıtlaSil
  5. bu sosyal medya isi bizi aldı kendimizden goturdu yaw. herseyimiz sosyal medya oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen sabah kalkinca ilk kim ne yazmis. Hangi mail gelmis ona bakiyorum

      Sil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.