-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Spor Aktivitelerinin Vazgeçilmezi Dambıllar

ads
ads


Spor hayatımızın her evresine yer edinmeye başlamıştır. Spor yaparken de kullanılan bazı aletler vardır. Dambıl bunun en başında yer alır. Vücut geliştirme yaparken ve spor aktivitelerinde de vücut yapısına göre belli egzersiz programlarına sahip olursunuz. Egzersiz programınıza göre seçeceğiniz farklı ağırlıklara sahip Novabazar.com ‘daki dambıl ve ağırlık plakaları ile siz de spor aktivitelerinizi en iyi şekilde tamamlayabilirsiniz.

Çeşitli ağırlıklara sahip olan dambıllar, vücut geliştirmede kullanılan en temel aletler arasında yer alır. Tarihi Antik Yunan’a ve Hindistan’a kadar dayanır. Tarihi kayıtlara bakıldığında ilk olarak güreşçiler tarafından kullanıldıkları görülmektedir. Bunun dışında güç müsabakalarında ve çeşitli sporlarda atletlerin dambıl kullandıkları görülür. Tek el ve çift elle kullanıma sahip dambıllarda 1 kg ağırlıktan 25 kg ağırlığa kadar çeşit vardır. Demir ve plastik seçimleri olduğu gibi altıgen ve silindir modellere de sahiptir. Novabazar.com ‘dan kullanım ihtiyacınıza göre seçeceğiniz dambıl modelleri ile siz de egzersiz programlarınızı tamamlayabilirsiniz.



Dambıl ve Kas Geliştirme

Dambıl sadece vücudun iskelet kaslarını çalıştırmaz. Spesifik kas gruplarını çalıştırmanın dışında iç kasları da güçlendirmeye yardımcı olur. Egzersiz hareketlerinizi doğru yaptığınız sürece vücut direncinizde artış ve daha kuvvetli bir vücut yapısına sahip olmanızı sağlar. 1 kg ve 2 kg sahip hafif ağırlıklarla kol ve bacak kaslarınızı da geliştirmesini ve direnç kazanmasını sağlayabilirsiniz. Sadece vücut geliştirmede değil, farklı spor dallarında da yapılan antrenmanlarda dambıl kullanılır. Basketbol, boks, voleybol gibi spor dallarında daha güçlü ve dirençli olmak için dambıl ile egzersizler uygulanır. Dambıl kullanımlarının en rahat yanı sadece spor salonlarında kullanılmıyor olmasıdır. Vücut geliştirmek ve direnç kazanmasını sağlamak için Novabazar.com’dan satın aldığınız spor ekipmanlarıyla evde de programınıza uygun egzersizler yapabilirsiniz.


Dambıl Modelleri


Sabit ağırlıklı dambıl modelleri dışında ağırlıkları çıkartılabilir ve eklenebilir dambıllar da bulunmaktadır. Demir ya da plastikten yapılan dambıllar yere sert bırakıldığında zarar vermemesi için kauçuk kaplı ürünler de bulunmaktadır. Ağır oldukları için yere istemesek de sert bırakmak durumunda kalabiliyoruz. Kauçuk kaplama sayesinde oluşacak zararlar da engellenmiş oluyor. Profesyonel sporcular için tasarlanmış dambıl set modelleri de 15 kg ve üstü ağırlıklara sahiptir. Adisas, Finspor, Dunlop, Loap, Voit, York ve birçok markanın dambıl modellerini incelemek için novabazar.com u ziyaret edebilirsiniz. Farklı ağırlık seçenekleri ile siz de novabazar.com’u ziyaret etmeden spor aletleri almayın. Kauçuk kaplamalı modelleri ile evde tabanlarınızın zarar görmesini engelleyin.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. 1 kglık dumbleın ne anlamı var ki :) evde bi şişe su taşısanız aynı hesaba geilyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.