-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Dilek duası dualarınızın kabul olması için.

ads
ads

Dualarınızın Kabul Olmasını İstiyorsanız...


Dilek duası aslında istek duası desek daha doğru olur. Her insan dua eder ve hemen kabul olmasını ister ama bu şekilde düşünmek çok yanlış. Allah her insanın duasını kabul eder ancak bu hemen de olur geçte olur. Allah (c.c.) edilen dualara karşılık verir ancak bu zamana bağlı kabul olabilir ama ne zaman ne saatte bu gerçekleşir Allah bilir.

1. Dua

Dilek duası dualarınızın kabul olması için.


Ve şu da var ki her insanın duası kabul olmayabilir. Eğer insan kötü bir insansa günahların içinde bataklıklarda geziniyorsa, kumar, içki, madde, kötü arkadaşlar, namaz kılmamak İslam'ın şartlarını yerine getirmiyorsa haram lokma yiyorsa o kişinin duası kabul olmayacağına dair alimlerin bazıları dile  getirmektedir. Fakat bunu Allah'tan başka kimse bilemez. Öyle bir zaman olur ki çok günahkar insan bir anda tövbe eder ve bağışlanır ve duası kabul olur. 

Mümin insan sabretmesini bilmeli ben dua ettim kabul olmadı diye düşünmemeli onun zamanı ve saati vardır. Bu yüzden sabır ile beklemeli. Allah sevdiği kulunun çok dua etmesini ister ve onun göz yaşları ve yalvarışları Allah'ın hoşuna gider ve daha çok dua etmesi için yalvarışlarını duymak ister. Ama bazı insan vardır ki dua eder ve hemen kabul olur buda o kişinin istediğinin hemen verilmesi ve pek makbul olmayan kişi olduğuna işaret ettiği için Allah sesini işitmek istemez diye bir anlatım vardır. Ne kadar doğru ne kadar yanlış herşeyin en iyisini Allah bilir. 

Bizlerin yapması gereken dua etmeden önce iki rekat hacet namazı kılmak ve arkasından salavat getirmek ve duayı içten ve yalvararak acziyetle tam kullukla Allah'ın kölesi gibi kendini hissedip ağlayarak samimi bir şekilde etmez en güzelidir. Tabi duaya başlamadan önce  25 kere estağfirullah çekmek faha faziletlidir. Temizlenmiş ve affedilmiş bir şekilde edilen dua ret olunmaz. Bu yüzden duanın kabul olması için siz karşı taraftaki insana dua edin ve ondan size dua etmesini isteyin  böylece kabul olması muhtemeldir.

Eğer Allah (c.c) duaları kabul etmeseydi dua etmemiz istemezdi. Bu yüzden her daim her namaz arkasından ve vakit buldukça ülkemiz için ümmeti Muhammed için Müslümanlar için dua etmemiz gerekir. 

Şahsi dua için dilek duası ve kabul olması için yapmanız gereken aşağıda belirti: 

Biz dilek duasının Arapça okunuşunu size arz ediyoruz. 

2. Dua

Arapçası; Lâ ilâhe illallahül-halimül-kerimü. Sübhânellahi Rabbil-‘arşil-‘azîm. El-Hamdü lillahi Rabbil-‘âlemîn. Es’elüke mûcibâti rahmetike. Ve’azâime mağfiretike. Vel-ganîmete min külli birrin. Ves-selâmete min külli ismin. Lâ teda’lî zenben illâ gafertehü. Ve lâ hemmen illâ ferrectehü. Ve lâ hâceten hiye leke ridan illâ kadaytehâ yâ erhamer-Râhimîn.”

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.