-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Karaca Paslanmaz Çelik

ads
ads

Çelik krom ve demirden meydana getirilen bir alaşımdır. Oldukça dayanıklı olan bu ürünler inşaat sektörünün bel kemiğini oluşturur. Aynı zamanda alaşımın içinde bulunan krom ve nikel yıllar geçse dahi bu malzemenin paslanmasına engel olur. Özellikle gemi ve uçak gibi araçların yapımında çok sık kullanılan bu malzemeleri herhangi bir yapıda ya da köprüde görmek dahi mümkün. Daha önceden yurtdışından ithal edilen çelik artık ülkemizde de üretilmektedir. Uzun ömürlü bu ürünlerin kullanım alanına göre birden fazla çeşitleri de mevcuttur. Bunlar,

  • -         Östenitik paslanmaz çelik,
  • -         Ferritik paslanmaz çelik,
  • -         Dubleks paslanmaz çelik,
  • -         Matensitik paslanmaz çelik,
  • -         Sertleştirilmiş paslanmaz çelik,


Bu çelik ürünleri yol yapımından inşaata kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Yüksek korozyon dirençleri sayesinde uzun yıllar sağlamlığını koruyan bu ürünler aynı zamanda ısıya da son derece dayanıklıdır. Çatlama ve kırılma gibi durumlar söz konusu olmaz ki bu da en sık inşaat sektöründe kullanıldığını gösterir. Ancak çelikler yalnızca bu alanlarda kullanılanlardan ibaret değildir.

Karaca Paslanmaz Çelik


Gıda ve Petrol taşımada Kullanım

çelikten üretilen raflar, borular, depolar ya da benzeri ürünler gıda ve petrol taşıma alanında çok fazla kullanılmaktadır. Sebebi ise bu ürünlerin paslanma yapmadığı için multi hijyen sağlamasıdır. Dolayısıyla yanıcı maddelerin taşınmasında ya da hijyenik olması gereken her ürünün saklanmasında ya da taşınmasında tercih edilir. Karaca paslanmaz çelik firması çeliğe dair her ürünün üretim ve teslimatını sağlamaktadır. Üstelik geniş dağıtım ağına sahip olan firma toptan ya da perakende alışlarınızı ayağınıza kadar teslim etmektedir.

Geri Dönüşüme Uygundur

Paslanmaz çeliklerin en önemli özelliklerinden biri de geri dönüşüme uygun olmasıdır. Ömrünü tamamlayan hurda çeliklerin yeniden işlenerek kullanılabilir hale getirilmesi çevre hassasiyeti konusunda önemli bir yere sahiptir. Oksitlenmeyen bu yapılar yenileri oluşturulduğunda yine yıllarca kullanılabilir hale getirilirler. Ayrıca renklileri ya da farklı desenleri de mevcuttur. Bu çelikler bulaşık makinaları ya da çamaşır gibi beyaz eşyalarda da görünmektedir. Sudan etkilenmeyen yapıları sayesinde korozyon direncini yıllar geçse de korur. Karaca paslanmaz çelik firmasından beyaz eşya sektöründen elektroniğe kadar her alanda kullanılabilecek paslanmaz çelik satın almak mümkündür.

Keskin Kimyasalların Taşınması ve Saklanması

Asit gibi yakıcı kimyasalların neden olduğu aşınmalar çeliğe karşı etki edemezler. Çeliğin yapısında bulunan güçlü elementler bu alaşımı keskin kimyasallara karşı da dayanıklı hale getirmektedir. Özellikle ilaç ve temizlik sanayisinde kullanılan bazı kimyasalların saklanması ve taşınması çelik alaşımlı depolar sayesinde mümkün olmaktadır. Ayrıca petrol gibi sıvıların çıkarılma işlemlerinde de paslanmaz çelik ürünleri sıkça kullanılmaktadır. Karaca paslanmaz çelik firması yıllardır çelik sanayinde faaliyet gösteren öncü firmalardan biridir. Her alana uygun çelik malzemeler geliştiren firma bu malzemelerin ebatlarını da istenilen boyutlarda yapabilir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.