-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Tanrı Parçacığı filmi

ads
ads
Dünya sinemasının en fazla yapıtı ABD ve Avrupa’da çekilmekle birlikte, yerli yapımlarda da sayının gün çektikçe arttığını gözlemleyebiliyoruz. 2018 yılında vizyona giren yüzlerce sinema filmi arasından, bugün sizler için bir yabancı bir de yerli film analizi yapmaya karar verdik. İlk filmimiz Paramount stüdyolarında çekimleri tamamlanan Cloverfileld Paradoksu. Aslında diğer adı Tanrı Parçacığı olan film, 5.9 IMDB puanıyla bilimkurgu, korku ve gizem üçlüsünü bir arada barındıran muazzam yapıtlardan bir tanesi. Gelecek bir zamanda bilim adamlarından oluşan bir grubun uzayın derinliklerinde yaptıkları bilimsel araştırmalarda yaşamın kaynağı olan tanrı parçacığını aradıkları bilinmektedir. Higgs kromozomu olarak bilinen ve yaşamın kaynağı olarak kabul edilen bu parçayı bulmak için yapılan deneyler esnasında, daha önce hiç karşılaşmadıkları bir maddeye rastlarlar. Bir yanlışlık sonucunda geri alamayacakları bir hata yaptığın anlayan ekip, şimdi canını kurtarmanın derdine düşecektir. Kendilerini sürekli takip eden ve onları yok etmeye çalışan bir güçle karşı karşıya kalan bilim adamları bakalım bu trajediden kurtulabilecekler mi? Başrollerini Elizabeth Debicki, Roger Davies, Aksel Hennie, John Ortiz, David Oyelowo gibi usta isimlerin üstlendiği Tanrı Parçacığı filminin yönetmen koltuğunda, bilim kurgu filmlerinden tanıdığımız usta yönetmen Julius Onah oturuyor.


Yerli film analizinde ise bu hafta ülkemizdeki komedi anlayışına yeni bir soluk getiren Cem Yılmaz tarafından beyaz perdeye aktarılan Arif v 216. Senaryosunu ve ana karakteri kendisi üstlenen Cem Yılmaz, Gora ve Arog filmlerinin devamı niteliği taşıyan Arif v 216; 1960 yılına zaman makinesiyle giden robot 216 ve Arif’in hikayelerini anlatıyor. Yaşadıkları devrin çok daha üstünde teknolojiye sahip robot 216 ve onun yakın arkadaşı Arif, gittikleri geçmiş tarihte yaşadıklarıyla gülme krizlerine yol açacak. İnce esprilerle süslenen filmin baş rollerinde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Seda Bakan, Zafer Algöz ve Özkan Uğur gibi ünlü isimler yer alırken, yönetmenliği Kıvanç Baruönü üstlenmiş durumda. 2017 yılında çekimleri tamamlanan film 9 milyon lira bütçesiyle de dikkatleri çekiyor. 6.8 IMDB puanına sahip bu komedi filmi, yerli komedi türüne ilgi duyanlar için en ideal seçim.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Arif v 216 filmini sinemada izleyecektim ama bir türlü vakit ayıramamıştım umarım buradan izleyebilirim.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.