-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Ağacın Yemişini Ye, Kabuğunu Soyma

ads
ads
Ağaçlar, dünyanın en güzel süslerindendir ve güzelliklerindendir. Bunun ilerisinde, bize farklı farklı faydaları olmaktadır. Onlara zarar vermememiz lazım. Bazı çam ağaçlarının uç kısımlarında kabuğu soyarsak, altındaki özsuyun şekerli olduğu görülmektedir.

Çocuklar, bu özsuyu emmek için, ellerinde bıçaklarla, ağaçtan ağaca atlayıp durmaktadırlar. Ağızlarını tadlandırmak için, büyük bir istekle büyüyen güzel ağacı yok etme tehlikesi ile karşı karşıya bırakırlar. Bundan dolayı ağaçlar yavaş yavaş kurur ve doğanın güzelliği olan süslerimiz yok olmaya mahkum olur.

Ağacın Yemişini Ye, Kabuğunu Soyma


Çam Oysa ki çam ağaçları, soylu güzellikleri, sağlam keresteleri yanında, bize meyve de verebilirler. Fıstık çamı denilen o tür çamlardan, bazı şehirlerimizin halkı geçimini sağlayacak kadar pazar kazanmaktadırlar. Bu tür faydaları olduğu gibi. Çocukların, fıstık toplayıp yemeleri daha güzel olurdu. Örneğimizde gördüğünüz üzere ağaçlara karşı gerektiği ilgiyi bilmeyerek veya bilinçli şekilde zarar verebiliyoruz. Delici herhangi bir alet olduğu zaman ağaçları, kazımak, delmek gibi kötü aktivitelerle ağaçlara zarar veriyoruz. Kabuklar ağaçların derisi hükmündedir. Nasıl ki insanın derisi zarar görünce çürür ağaçlarda aynı şekilde. Bu ata sözünde anlatılmak istenen aslında bu.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.