-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Türkiye ve Bilinmesi Gereken Enler

ads
ads

Türkiye ve Bilinmesi Gereken Enler
Türkiye'nin En5'i

Bu yazımızda ülkemizdeki bazı enleri yazacağız. Cennet vatan Türkiye'mizde bilinmesi gereken bazı enleri aşağıda sıraladık.

1. Türkiye'nin en yüksek barajı hangisi?


Bildiğiniz gibi ülkemizin en büyük barajı Atatürk barajıdır. Bunun yanında ise en yüksek barajı ise "Ermenek HES Barajı"

Ermenek HES Barajı ülkemizin en yüksek barajı olarak bilinmektedir. Avrupa'da ise 6. en yüksek barajları arasında yerini alır. yüksekliği 218 metre, göl alanı ise 62 kilometrekare olan barajın 4.6 milyar metreküp su toplama kapasitesi olduğu açıklanmıştır.

2. Ülkemizdeki en uzun akarsu hangisi?


Türkiye'nin en uzun akarsuyunu hemen hemen herkes bilmektedir. Okul dönemlerinde bizlere coğrafya derslerinde bu akarsu öğretilmiştir. Fakat zamanla insan unutabilir o yüzden bilmeyenlerde olabilecektir.

Kızılırmak Nehri Türkiye topraklarından doğarak yine, Türkiye topraklarından denize dökülen en uzun akarsudur. Uzunluğu 1.355 kilometredir.

3. Türkiye'deki en eski yapılan köprü hangisi?


Ülkemizdeki en eski ulaşım köprüsünü birçok kişi bilmemektedir. Ulaşım olarak kullanılan Türkiye'nin ve dünyanın en eski köprüsü Adana ilinde bulunmaktadır. Seyhan Nehri üzerinde kurulu, doğu ve batı yakalarını birleştiren tarihi köprünün adı Taşköprü’dür. Roma döneminde yapılmış en eski köprülerdendir.

4. Türkiye'nin en büyük adası hangisidir?


Türkiye'de birçok ada bulunmaktadır. Bunların bazıları normal bazıları küçük, bazıları ise oldukça büyük adalardır. Fakat ülkemizde bulunan en büyük ada ise Gökçeada'dır.

5. Türkiye'nin en yüksek minareli camisi hangisidir?


Cennet vatanımızda Osmanlı'dan bizlere miras kalan birçok cami bulunmaktadır. Bunların arasında Sultan ahmet cami, süleymaniye cami, şeyhzade cami, valide sultan cami, fatih cami ve hepsi birbirinden değerli tarih kokan manevi değerimizdir. Camilerimizin hepsinde minare bulunur ancak en yüksek minareye sahip cami "Selimiye Camisi'nde bulunur.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Güzel ve faydalı bilgiler verilmiş. Bunlara ek dünyanın ve türkiyenin en büyük taş köprüsü Edirne Uzunköprüde bulunan Ergene köprüsüdür.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.