-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Wikipedia sitesine nasıl girilir?

ads
ads

Wikipedia nasıl girilir?

Birçok bilginin yer aldığı  22 kişininortak halde bilgiler ile donattığı site "Wikipedia" bir internet ansiklopedisi olarak bilinmektedir. Ve bu site yasaklandı ve giriş yapılamıyor. Birçok insan bu bilgilere ulaşmak istiyor ancak engelleme olduğundan dolayı buraya  giriş sorunu var. Peki   Wikipedia sitesine nasıl giriş yapılır?  bunu konumuzda detaylı şekilde sizlere anlatacağız:  Bilindiği üzere  "ANKARA 1. SULH Hakimliği talebi üzerine wikipedia engellenmişti." Bu yüzden adı geçen siteye girişler engellidir.

GİRİŞİ ENGELLİ OLAN  WİKİPEDİA GİRİŞ NASIL YAPILIR?


İllegal içerikler  barındırmasından dolaylı haklı olarak engel konulan bu siteye giriş engellenmiştir. Ancak bu tür sitelere DNS değiştirme ve bunun gibi  yöntemlerle de giriş yapmak mümkün. İçeriğinde yer alan faydalı bilgilerden yararlanmak için kullanabilirsiniz. 

VPN  programları ile  yani  VPN bağlantısını kullanarak giriş yapmanız mümkün. İkinci yöntem ise  DNS adreslerinde  değişiklik yapmanız gerekecektir. Bu oldukça basittir. Ancak biz bunu sizlere video ile bilmeyenler için  anlayacağız. 

DNS adreslerinin değiştirmek için bu işletim sistemleriniz olması gerekmektedir.  Windows 10, Windows 8, Windows 7, XP işletim sistemi ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Daha basit bir yöntem ile  içeriklere   ulaşabilmek için bu bağlantıyı kullanmanız yeterli olacaktır. "http://www.wiki-zero.net/wiki/tr/" Bu bağlantıyı kullanmanız yeterli olacaktır. 

Tarayıcılar içinde bazı eklentiler mevcuttur bu eklentileri  tarayıcılarınıza ekleyerek engelli siteye  giriş yapabilirsiniz bunlardan bazıları ise şunlardır:


  1. ZeroWiki Google Chrome
  2. ZeroWiki Firefox
Şimdi En çok  kullanılan ayarlar arasında yer alan DNS adreslerinde  değişiklik yapmaya geldi.  DNS adresi nasıl değişir.  Yasaklı sitelere nasıl girilir? Bunları yapabilmek için DNS adreslerinde oynaya yapacağız. 

Google  DNS adreslerini kullanacağız. Videoda göstereceğim.

Üst kısma 8 8 8 8
Alt kısma 8 8  4 4 olacak şekilde yapmanız gerekir.  Aşağıdaki videoyu da izleyiniz. 


Wikipedia girmek için DNS ayarları nasıl yapılır video izle



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. w'dan önce 0 yazın. temiz giriş :)

    YanıtlaSil
  2. VPN ayarlarını yaptım ve çalıştı. Bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Wikipedia gerçekten lazım oluyor, zero linki yer imlerine kayıt ettim artık buradan giriş yaparım.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.