-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Girişimcilik Koçluğu ve Kurumlarda Koçluk

ads
ads
Girişimcilik her şey bir tarafa büyük bir cesaret ile hareket edilmesi gereken konulardandır. Özellikle kişinin yeteneklerinin olduğu bir alana yönelmesi ve işinde başarılı olabileceğini düşünmesi aslında özgüven dışında cesaret de gerektirir. Ayrıca bu noktada kişiyi, daha doğru bir alana yöneltmek ya da planlı hareket etmesini sağlamak ustalık gerektirir. Çünkü girişimciliğe atılmak üzere olan bir kişi etrafındaki insanların söylemlerinden ya da tecrübelerinden son derece etkilenir. Bu noktada kişiyi olabildiğinde mantık çerçevesinde doğruya yöneltmek gerekir. Günümüzde yaşam koçu keline grubunu artık her noktada duyuyor olmamız muhtemel. Aslında yaşama dair koçluk yapmak her kişinin soyunabileceği bir durum değildir. Bu mesleğin son derece ayrıntılı ve titiz bir eğitimi vardır ki lisanslanması da eğitimin ispatı açısından son derece önemlidir. Ben bireysel ve kurumsal anlamda koçluk hizmetleri veriyorum ve bu hizmeti Internatıonal Coach Federation tarafından onaylanmış Uluslararası Koçluk Okulu Adler Learning International Koçluk Okulu’nda aldığım ve Profesyonel Sertifikalı Koçluk Programı’nı bitirdiğim sertifikalarım sayesinde sağlıyorum.

Yeni Fikirlerinizi Birlikte Hayata Geçirelim


İnsan hayatı boyunca pek çok fikir sahibi olabilir. Bu fikirlerin çoğu da girişimciliğe ve iş hayatına yöneliktir. Ancak ülkemizde yaşayan binlerce insan hayali olmayan bir meslekte çalışmak zorunda kalır. Çünkü girişimciliğe dair yeterli ve donanımlı bilgiye sahip olmamak ya da en önemlisi cesaret edememek hayali kurulan işe yaklaşamamak demektir. Ben girişimcilik koçluğu anlamında hizmet verdiğim kurum ya da kişilerden her zaman iyi ve faydalı geri bildirimler almaktayım. Yeni fikirlerinizi hayata geçirebilmeniz aslında sandığınız kadar zor ve zahmetli değil. Birlikte hayallerinizde bulunan girişimcilik fikri üzerinde yoğunlaşabilir ve en mantıklı, en açık yoldan ilerleyebiliriz.


Hedefe Hızlı ve Doğru İlerlemek


Her girişimcilik fikri sanıldığı kadar parlak bir fikir olmayabilir. Yetenekleriniz ile doğru orantılı olmayan girişimcilik fikirleriniz sizleri hüsrana da uğratabilir. Ancak sizler yeteneklerinizin farkında varır ve buna göre bir çizelge oluşturursanız her şey mantık çerçevesinde ilerleyecek ve mutluluk da beraberinde gelecektir. İçinizdeki cevherin farkına varmak ve bunu eşeleyerek fikirlerinizi gün yüzüne çıkarmak sanıldığı kadar zor değil. Sizler için hedeflerinizi daha ulaşılabilir bir hale getirmek ve sizleri amacınıza hızlı adımlar ile ulaştırmak tam anlamıyla benim koçluk görevimdir.

Kurumlarda Koçluk


İşletmeler, holdingler ya da ticari yapılanmalar genellikle hayallerindeki mevki ve kazanca ulaşmak için çabalarlar. Ancak bunu yaparken doğru yaklaşımlarda bulunulmaz ve iş planı uzman bir el tarafından hazırlanmaz ise sonuç olumsuz olacaktır. Hem vakitten hem de maliyetten kazanmak isteyen firmalar hedeflerine giden bu süreci uzman eller tarafından değerlendirir. Koçluk anlamında bu sürece el atan bizler, firmanın olmak istediği nokta ile şuan bulunduğu noktayı değerlendiriyor, gerekli olan ya da eksik kalan değerler üzerinde duruyor ve iş planını profesyonel olarak belirliyoruz. Ben bireysel koçluk olduğu kadar kurumsal koçluk da veren ve bunu almış olduğum eğitimler çerçevesinde gerçekleştiren biriyim. Yaşam koçu olarak elde ettiğim başarıyı diğer koçluk alanlarında da görmek için çıktığım bu yolda danışanlarım ile birlikte oldukça keyifli ve başarılı adımlar attık. Uluslararası Koçluk Okulu Adler Learning International Koçluk Okulu’ndan aldığım eğitimler doğrultusunda belli bir uzmanlık kazandım ve bunu da işime uyarlamaktan mutluluk duymaktayım.

İşveren ve Çalışan Yükümlülükleri


Firmaların hedeflerine ulaşmasında çalışanların rolü kadar işverenin rolü de büyüktür. Çünkü işveren ve çalışan arasındaki arz – talep ilişkisi ne denli sağlam temeller ve güven üzerine kurulu ise hedeflere ulaşmak da o denli kolay olacaktır. Birlikte firmanın hedeflerine doğru kanallardan ulaşabilmesi için iş planları oluşturuyor ve bu planlara sadık haritalar çiziyoruz. Çalışanların motive edilmesi adına almış olduğumuz kararları işveren yükümlülüğünde değerlendiriyor, hedefe ulaşmayı teşvik eden her ayrıntıyı sizlerle birlikte kontrol ediyoruz. Hayallerinize ulaşmak adına almış olduğunuz kararların verimli şekilde değerlendirilmesi ve sağlam hedefler ile ilerlenmesi bu adımda son derece önemlidir.

Hedefe Odaklılık ve Başarı


Koçluk anlamında hizmet alan firmaların çalışanları aynı hedef için çalışacaklarını far ederler. Bu doğrultuda tam bir takım ruhu ile harekete geçen çalışanlar istenilen hedefe daha rahat ve daha sağlam adımlar ile ulaşır. Vizyonun geliştirilmesi adına alınan bu koçluk, aslında şirketin yönetim kadrosunu da çalışanlar kadar ilgilendirmektedir. Özünde firmanın çalışanları için aldığı bu koçluk hizmeti, çalışanların kariyer hedefleri açısından da önem arz eder. Mutlu ve verimli çalışma planı için koçluk hizmeti almak günümüzde büyük holdinglerin de aldığı aksiyonlardandır.

Web Sitesi: https://www.pelinnarin.com


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.