-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Hele Şükür Demenin Sakıncaları Nelerdir?

ads
ads
Soru:  Hele  şükür demek kişiyi  günaha sokar mı veya eski dönemlerde  hele adında tapınılan bir put var mıydı?

Cevap: Hele adında bir  put olduğuna dair herhangi bir bilgi yoktur. Ancak  Hel isminde "İskandinav Mitolojisinin en önemli figürlerinden, tanrıçalarından biridir Hel. “Hile ve Aldatma” ile bilinen tanrı Loki ve dişi dev Angrboda’nın üç çocuğundan biridir. Hel dünyada ki bilinen kültürde bir çok özel isme kaynak olmuştur." Fakat Hel ile  hele karıştırılmamalıdır. Çünkü hele şükür diyen kişi Hel'e şükür etmiyor. Hele kelimesi  özellikle anlamına gelmektedir ve ayrıca sonunda aynı zamanda ise geciken durumları bildirmek için kullanılır. Hele şükür yani sonunda gelebildin  gibi  vs. 

Hele Şükür Demenin Sakıncaları Nelerdir?


Fakat  farklı bir bakış açısıyla  bakıldığında hele şükür  denilince  akla  Hel'e şükür edildi  gibi bir  ifade de ortaya çıkabiliyor. Fakat kişi zaten bunu o anlamda söylemediği için  herhangi bir sakınca yoktur. Kafanızın karışmasına gerek yok. Hel ve hele çok farklıdır ancak bazı kişilerce bu kelimeyi yanlış yerlere çekenler vardır.

Son Sözler: Eğer aklınızda  soru işareti  kalıyorsa yapmanız gerekenin en doğrusu tabi ki de  hele şükür demek yerine  Allah'a şükür olsun Allah'a şükürler olsun Allah'a Hamd olsun demeniz en doğrusu olacaktır. 

Hele şükür ile ilgili bazı örnek kelimeler:  Hele bir gel,  Hele bir git, Hele  şunu getir,  Hele şuna bak  vs. gibi birçok kelime  Türkçe'mizde kullanılmaktadır.

Hele şükür demek, Allah`a hamdolsun beklediğimiz sonuç gerçekleşti manasına gelmektedir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Bana da küçükken annanem hep şükret ama sonunda da hamdolsun de derdi. Vardır elbet bir bildiği kadının

    YanıtlaSil
  2. Ya iyide "hel şükür " sacma olmaz mıydı? Bi yönelme eki gerekmez miydi e,a gibi "hel'e şükür " daha mantıklı bence

    YanıtlaSil
  3. Bencede hele şükür demek yerine Allah'a şükür demek daha mantıklı çünkü her halimiz ve herşeyimizi Allah c.c borçluyuz...

    YanıtlaSil
  4. Şimdi hele derken aslında yine hel'i kastediyoruz yani Allah'a şükür demek gibi birşey yani hele sadece yöneltme hal ekidir eki çıkarırsak hel kalır yani ikiside aynı anlama geliyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.