-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » İnsan Kaynaklarında Eğitim Dönemi

ads
ads
Bir işletmenin en temel girdisi olan insan, değer üreten ve eylemlerine anlam katarak dünyayı yorumlayabilen bir varlıktır. Bu nedenle insanın olmadığı bir yerde makinelerin hiçbir anlamı yoktur. Çünkü bütün girdileri yöneterek üretimi gerçekleştirecek olan tek varlık insandır. Ancak elbette kaliteli ürünlerin ortaya çıkabilmesi için de nitelikli bir insan gücüne ihtiyaç vardır. İşte tüm bu noktalar birleştirildiğinde ortaya insan kaynakları yönetimi çıkmıştır. Çünkü insan kaynakları yönetimi, piyasada rekabet üstünlüğünün birincil koşulunun insan olduğu fark edilince hayatımıza girmiştir ve her geçen yıl daha fazla önem kazanarak günümüze dek gelmeyi başarmıştır.

Bir organizasyonda çalışan kişilerin etkinliğini artırmak amacıyla ortaya atılan faaliyetler bütünü olan insan kaynakları, iş hayatına ilişkin tüm süreçlerde rolü bulunan insan kaynağını yönetmekle yükümlüdür. Bu duruma göre işe girme, iş eğitimi, kariyer yönetimi, sağlık ve güvenlik yönetimi, ücret planlaması, performans yönetimi ve organizasyon içindeki ilişkilerin düzenlenmesi gibi işlevleri kapsayarak bir firmanın en önemli departmanı halini almıştır. Doğru sayıda ve nitelikteki personelin planlanması, doğru iş için doğru insanın bulunması ve çalışma kalitesinin yükseltilmesi gibi son derece önemli planlamaları gerçekleştiren insan kaynakları, organizasyonun rekabet ortamında hayatta kalabilmesi için sahip olması gereken tüm etkenleri yönetmekle yükümlüdür. Hal böyle olunca da bu departmanda çalışan kişilerin son derece donanımlı olmaları şartı ortaya çıkmaktadır. İşte bu nedenle tüm organizasyonların insan kaynakları eğitimi almış kişilere ihtiyaç duyduklarını görebilirsiniz. Çünkü ancak bu kişiler sayesinde insan kaynakları sistemlerinin detayına inilerek firmanın faydasına olabilecek stratejiler geliştirilmektedir.


Doğru insan kaynağına ulaşmanın gayreti içinde olan insan kaynakları departmanında çalışmak üzere görevlendirilecek kişiler, insan kaynakları sertifika programı eğitimlerinden geçerek bilgi birikimlerini belgelendirebilirler. IBS Türkiye gibi sertifikalı insan kaynakları eğitimi veren bir kurumu tercih ederek siz de kariyer hedeflerinize ulaşmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. İnsan kaynakları alanında nitelikli eğitim sürecini başlatan bir kurum olan IBS Türkiye, sizi de kendi dünyasına davet ediyor!


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.