-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Tevbe ediyorum ama sonrasında dayanamayıp bozuyorum

ads
ads
Soru: Tövbe ettiklerime ve bununla birlikte bir takım alışkanlıklarıma son veremiyorum. Kısa bir süre diliminde tövbemde  kararlı bir şekilde devam edebilsemde sonradan tövbemi bozuyorum. Ne yapmam gerek?

Cevap: Allah (c.c.) mücadele etmek için insanları yaratmıştır. Bu mücadelenin içinde çıkışları ve inişleri devamlı olarak değişen bir mücadele vardır. Nefsin isteklerini yerine getirmek yerine nefsin isteklerinin tam tersini yapmak gereklidir. Ancak böyle yapmak kolay bir şey değildir. Nefsinizin sizi yönetmesine değil sizin nefsinizi ayaklar altına alıp ezmeniz gerekmekte ve bunun içinde çok çaba gösterilmesi gerekir. Her insan tövbesinde daimi olamaz.  Şeytan ve nefis ansızın insanı yoldan çıkarabilir  fakat önemli olan  tövbe etmektir.  Günahlarını günah bilip hemen pişman olup tövbe etmek ve samimi bir şekilde edildiyse geçmişiniz temizlenir.  İnsan düşe kalka düşe kalka doğru yolu bulur.  Hemen vazgeçmeyin şeytana ve nefse esir olmayın tövbenizde  sadık kalın,  bozmuş olsanız bile  tekrar   tekrar  tövbe edin.

Tevbe ediyorum ama sonrasında dayanamayıp bozuyorum


Tövbe etmek bir görev ve tövbenizi de korumak bambaşka bir görevdir. Eğer tövbenizi koruyamadıysanız  tekrar  tövbe etmek anlamına gelir.  Yani yeniden tövbe etmeniz gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise  şeytanın oyununa gelmemek, sen  sürekli günah işliyorsun  tövbe ediyorsun ve bozuyorsun  tövben kabul olmaz gibi oyunlara gelmemek lazım.  Her daim tövbe etmek lazım ve gerçekten pişman olmak lazım. 

Tövbeyi sonra ederim diyenler zarara uğramış kişilerdir. Ölümün ne zaman geleceği belli olmadığı için  tövbeyi sonraya saklamak iyi değildir.  Tövbe etmeyen ve bozarım bu yüzden  günaha girerim diyen ve  günah işleyip  sonra  tövbe ederim düşncesiyle yaşayan çok insan vardır. Bu  çok yanlış bir yaklaşımdır. Kişinin zaten günahları var ve üstüne  tövbe de edemiyor aynı zamanda  günaha  girme korkusu ile  edemiyor fakat diğer bir yandan da  günah işlemeye devam ediyor. Sonuçta yüklü bir günah dosyası ortaya çıkıyor ancak  tövbe ederek sonra  günaha düşse tekrar tövbe eder. O anda ölüm denk gelirse günahsız olarak gidebilir. Ancak tabi sürekli  tövbeyi bozmak iyi değildir. Önemli şart tövbede samimi kalmaktır. Yap boz gibi olursa sıkıntılı durumlar olur fakat hiç  tövbe etmemekten se  tövbe etmek daha iyidir. İnsan düşe kalka  düşe  kalka sonunda tövbesinde sadık kalacaktır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.