-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Dekorasyonu Tamamlayan Tablolar

ads
ads
Günümüz dekorasyon trendlerinde sadece mobilyalar değil, aynı zamanda dekorasyonu tamamlayacak aksesuarlar da son derece önemli bir yere sahiptir. Çünkü dekorasyon tarzını ortaya koyan dekoratif seçimler, yaşam alanını güzelleştirerek yepyeni bir mekanın oluşturulmasını sağlamaktadır. Özellikle de dekoratif tablo ve bibloların bu görevi layıkıyla yerine getirdiklerini söyleyebiliriz. Sadece ev dekorasyonunda değil, ofis dekorasyonunda da önemli bir yere sahip olan tablo ve dekoratif eşyalarla dilediğiniz etkiyi yaratmanız mümkün. Bunun için yapmanız gereken en önemli şey ise elbette ilk aşama için dekorasyon trendinizi belirlemekten geçiyor. Çünkü mekanın dekorasyon trendine uygun olmayan bir dekoratif tablo, ortamı güzelleştirmek bir yana, gözlerini yoracak düzeyde rahatsızlık verici bir hal alabilir. Bu nedenle duvarınıza asacağınız dekoratif tablolar ya da raflarınıza yerleştireceğiniz dekoratif çerçeve ve bibloların dekorasyon tarzınıza uygun olmasına dikkat etmenizi öneriyoruz.


Yaşam alanlarınızda modern çizgileri tercih eden biriyseniz, abartılı tasarımlardan mümkün olduğunca kaçınmanız gerekiyor. Çünkü günümüz modernizm anlayışında abartıya yer yoktur. Sade ve nötr çizgilere sahip bir alanda zarif seçimlerde bulunarak son derece yerinde bir tercih yapabilirsiniz. Bu noktada dekoratif tablo seçiminizi de parçalı tablo modelleri arasından yapmanızın yerinde olacağı kanaatindeyiz. Parçalı tablolar, farklı bir baskılama tekniği kullanılarak elde edilirler ve 3’lü, 5’li ya da 7’li parçalar halinde duvarlarımızı süslerler. Hem modern, hem de klasik dekorasyon yaklaşımlarına uygun olması nedeni ile birçok kişinin dekorasyonu tamamalayıcı nesne seçiminde ilk sırada yer alan parçalı tablolar, gerçekten de yaşam alanlarını güzelleştiren özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmaktadır. Ancak odalara yerleştiren tabloların konumu da son derece önemlidir. Çünkü odanıza görsel ve sanatasal bir yaklaşım katacak olan tabloların bir masanın arkasında yer alması ile tam karşınızda asılı olması arasında binlerce fark vardır. 

Özellikle çalışma alanlarında tabloların çalışma masasının arkasında olmaları istenir. Çünkü bu sayede dikkatiniz dağılmaz. Ancak bir yemek masasının hemen karşısında yer alan bir tablo ise son derece güzel bir görünüm yakalayabilir. Burada önemli olan, tablonun gerektiği mekanlarda odak noktası yapılabilmesidir.

Eğer siz de yaşam alanlarınıza sanatsal bir bakış açısı kazandırmak ve dekoratif tabloların tamamlayıcı etkisinden yararlanmak istiyorsanız, mutlaka yukarıdaki tavsiyelerimizi uygulamanızı öneriyoruz. 

Kaynak: https://www.ibrahimfirat.net/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.