-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Girişimcilik nedir? Nasıl Girişimci Olunur

ads
ads
Kar elde etmek amacıyla bir işletme kurma faaliyetine genel olarak girişimcilik adı veriliyor. Bu çalışmayı yapan insanlara da girişimci deniliyor. Girişimcilik son yıllarda özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli dinamizmini oluşturuyor. Başarılı girişimciler sayesinde bir ekonominin yapıtaşları daha sağlam olabiliyor ve işsizlik hızla düşürülebiliyor.

Dünyada yoksulluğun azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla da girişimcilik en önemli faaliyet konuları arasında yer alır. Bir girişimci, temelde kendi işletmesi veya faaliyeti için çalışıyor gibi görünse de çok büyük yapının temel yapı taşını oluşturuyor. Günümüzde dünyanın en büyük ekonomileri girişimcilik faaliyetlerinin fazlalığı ile ele alınıyor.

Türkiye'de de son yıllarda girişimciler üzerinde yoğun bir şekilde duruluyor ve girişimciler destekleniyor. Ancak halen bu konuda ciddi bir ilerlemenin sağlanmasından bahsetmek mümkün değil.

Başarılı girişimcilerin en önemli özelliği ayırt edici olmak ve farkı fark etmektir. Girişimcilik, dünyadaki bir soruna çözüm üretme odaklıdır. Onlar toplumu daha yaşanabilir bir yer yapmak için birer neferdir. İster yeni bir ürün, ister yeni bir hizmet odaklı çalışsınlar, genel amaçları dünyadaki ilerlemeyi sağlamak için harekete geçmekten vazgeçmemeleri.

Girişimcilik nedir? Nasıl Girişimci Olunur


Girişimcilik başlı başına bir yetenektir. İhtiyaçların belirlenmesinin doğru bir şekilde yapılması ile aslında fikirlere ihtiyaç duyulmadan harika işler ortaya çıkartılabilir. Ancak her şeye rağmen bir girişimcilik fikri bulamadıysanız, aşağıda işinize yarayabilecek bazı fikirlere yer verdik.
İş fikrinin gelişimini birçok unsur etkilemektedir. Geçmiş deneyimler, yaşanılan başarıya da başarısızlıklar, gözlemlenen olaylar, işletmeler ve bireylerle olan ilişkiler iş fikrinin doğmasını etkileyen başlıca unsurlardır.

İyi bir girişimci olarak çok kısa sürede bir başarı hikayesinin temel öznesi olabilirsiniz. Her insan iyi bir girişimci olmak ister ancak başarılı girişimcilerin ayırt edici birçok özelliği bulunur. Örneğin kendilerine güvenirler, vizyon hedefleri belirlidir, kendilerini geliştirirler, harekete geçmekten çekinmezler, kendilerini tanırlar ve değişime hazırlıklıdırlar.

KAYNAK

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.