-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Hızlı Okumak İçin Uygulama

ads
ads

Hızlı Okumanız için Geliştirilen Uygulama


Hızla gelişen teknoloji sayesinde hayatımızda kolaylıklarda artıyor. Spritz firması tarafından geliştirilen bir uygulama sayesinde okumaya yeni bir girişim katıyor. Ve farklı şekilde daha hızlı okumanızı sağlayacak bir uygulama.

Hızlı Okumak İçin Uygulama


Herhangi bir şey kitap, dergi okuyan kişinin gözlerine dikkatli bakınız. .Gözler satır boyunca düz bir çizgi halinde hareket etmez adeta kelimeden kelimeye atlama yapar. Bunun neticesinde ise kelimeleri en baştan başlayarak sona doğru harf harf okuduğumuzu düşünmeyin tam tersi okumuyoruz. Bir şey okurken gözlerimiz kelimenin ortalarındaki herhangi bir harfe kitlenerek kelimenin tümünü tek şeferde görebilmektedir. Beynimizde bunu değerlendiriyor. Kelimeleri okumuyor, görüyoruz.

Geliştirilen bu uygulama gözümüzün odaklandığı kelimeyi kırmızı renge bürüyerek kırmızı görünen odaklanmış harf bize kelimenin tümünü zihnimize yerleştiriyor. Bu şekilde çok hızlı şekilde okuma durumu ortaya çıkıyor.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.