-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » En İyi 5 Film

ads
ads
Bu yazımızda sinema tarihinin en iyi 5 adet filminin tanıtımını yapacağız. Bildiğiniz gibi en iyi filmlerin yer aldığı IMDb. sıralaması vardır. Ancak bu listede çok iyi filmlerde var iyi olmayan filmlerde var. Sonuç olarak bir çok insanın oylama yaptığı bir sistemdir. Bu yüzden filmden anlayan ve anlamayanların olacağını varsayarak biz bu listeye bağımlı olmadan kendi tecrübelerimiz ve izlenimlerimizi ön plana koyarak bir listeleme yapacağız.


En İyi 5 Film


1. En iyi Film. Inception - Başlangıç Filmi (2010)


2010 yapımı olan film vizyona girdiği andan beri büyük ses getirmiştir. Ancak film oldukça karmaşık ve tek izlenimde tamamen anlaşılmayan ve bir sonraki izlemelerde yeni yeni incelikler bizlere sunan muhteşem yapıtlardan bir tanesidir.

"Leonardo DiCaprio" bu filmde gene müthiş bir oyunculukla filme kalite katıyor. Bize göre dünyanın en iyi oyunlarından bir tanesidir ve her filmi olay yaratmış ve sinema filmleri oscar almasına rağmen bu oyuncu şu zamana kadar oscar alamamıştır. Dileriz en kısa zamanda en iyi ödüle layık görülür.

Filmin kalitesini belirleyen en önemli unsur şüphesiz ki yönetmende biter "Christopher Nolan" usta ve tanınmış yönetmen, dünyanın en iyi filmlerine imza atan efsane yönetmen. Duymayanınız yoktur. Başlangıç filminin yönetmeni ve bir çok filmin efsanesi. Kesinlikle Christopher Nolan filmlerini sizlere tavsiye ederiz..

İnception - Başlangıç Filminin Kısaca Özeti:


Dom Cobb hırsızdır oldukça yetenekli ve becereklidir bu konuda. Ancak bu bildiğiniz bir hırsızlık değil. Dom Cobb insanların zihinlerine girerek bilgi çalan ve bu konuda kendini uzmanlaşmış kişidir. Zamanında bu işe tövbe etmiş, çünkü bir çok değerlilerini bu uğurda kaybetmiştir. Karışını, çocuklarını, saygınlığını ve benliğini. Yıllarda arafta kalmış ve orada yaşlanmıştır. Fakat eski düzenini geri getirecek ve herşeyini geri verecek tek bir seçeneği vardır. Fikir aşılamak. Fikir çalmak olduğu gibi fikir aşılamakta olmaktadır. Bu çalmaktan daha zor ve sonu olmayan bir durumdur. Ancak kaybedecek hiç bir şeyi yok tek yolu bu işe girmesidir.

Filmin ilerleyen sahnelerinde hayal dünyanızın sınırlarını aşan sahnelerin ve konuşmaların sizin beklediğini unutmayın ve filmi en az 2 kere izleyin ve sonuç olarak rüyada mı? değil mi? buna siz karar verin..


2. En iyi Film: Esaretin Bedeli (1994) - The Shawshank Redemption Filmi


1994 Amerikan yapımı filmdir. IMDb sıralamasında zirvededir. İlk sırada yer alır.  Sinema tarihinin en çok izlenilen ve bilinen filmidir. Gerek akıcı olması gerekse kolay anlaşılır olması ve ilginç bir sonla ve bir insanın neleri başarabileceğinin dersini vermesiyle dünyanın en iyi ilk filmi arasında yer alır. Ancak biz ilk sırada yer vermedik. Sinemaya geniş yelpazeden baktığımız için olabilir. Yukarıda belirttiğimiz  gibi konu aslında oldukça klasik ve sınırları zorlaya sıradışı bir  film değildir. Akıcı ve anlaşılır olması ile zirveye ulaşmıştır. Fakat kötü bir film asla diyemeyiz oldukça iyi ve sürekli izlenebilecek filmlerdendir. 


Oyuncu kadrosu oldukça yetenekli ve iyi oyunlardandır. Oyuncuların bazıları "Morgan Freeman , Tim Robbins , Bob Gunton , William Sadler , Gil Bellows" Filmin yönetmenliğini "Frank Darabont" yapmış ve kariyenin zirvesine bu filmle çıkmıştır.

Esaretin Bedeli Filminin Kısaca Özeti:

Film başından sonuna kadar tümüyle bir hapishanede geçmektedir.  Andy işinde oldukça iyi bir yerlere gelmiş  ve aynı zamanda çok başarılı bir bankacıdır.  Büyük bir cinayetle suçlanır ve yargılanır. Suçu karısını ve sevgilisini katletmektir. Bundan dolayı ömür boyu hapse mahkum edilir. Çok zeki olan Andy kısa sürede hapishanede sevilen biri hali gelmiştir. Onun tek amacı ömür boyu orada yaşamamaktır. Bir yolunu bulup kaçması gerekir. Tüm hapishane yöneticilerini gizliden yavaş yavaş kıskancına alır ve parmağında oynatır hale gelir.  Gardiyanlarla arası iyi olan Andy bir kaç eşya getirmelerini ister ve yıllar sonra süpriz bir şekilde hayaline kavuşur ve bu kadarla bitmiyor.. 


3. En iyi Film: Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü - The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)


Aslında bu listedeki filmler arasında listeleme yapmak oldukça zor. Her biri ayrı derecede birbirinden güzel ve yıllarca unutulmayacak filmdir. Yüzüklerin efendisi serisini bilmeyen çok az  kişi veya izlemeyen az kişi vardır. Onlar çok şey kaybetmiştir kesinlikle. Yüzüklerin efendisi filminin tüm serisi ayrı bir kalitelidir. Kesinlikle izlenilmesi gereken baş yapıtlardandır.

Yüzüklerin efendisi sinema filmi ile beyazberdeye yepyeni bir soluk geldi. Diğer filmlerden çok farklı ve sıradışı izlenme keyfi bizlere sunuyor. Çok büyük bütçelerle meydana getirilen sinema tarihinde çağ açıp çağ kapayan tek filmdir. Umarız günümüzde bu gibi filmlerden daha iyileri çıkar..


Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Filmin Kısaca Özeti:


Aragorn adında bir ırk yaşamaktadır çok çok eski çağlarda ve bu doğa üstü canlıların çağrısına cevap verir. Kendisine verilen yegane bir güç vardır. Ancak bu gücü kullanabilecek mi? Karanlıktaki doğa üstü yaratıkların bir araya gelip çok büyük bir savaşa hazırlandıkları bir zaman. Çeşit çeşit canlılar, daha önce hiç görmediğiniz büyüklükte ve milyarlarca kişilik ordu. Hepsi öldürmek için sabırsızlanıyor. Gandalf, Gondor’un yaralı ordusunu yeniden düzeltmek için hazırlıklarını yapar. Fakat iyilerin ordusu çok az ve karşı tarafa galip gelemeyecek kadar azdır. Müthiş görsel efektler, süper işleyiş, kurgu ve akıcılığı ile saatler süren filme doyayamaycaksınız.

Yönetmenliğini "Peter Jackson" yaptığı ve oyuncuları: "Orlando Bloom , Elijah Wood , Liv Tyler , Viggo Mortensen , Hugo Weaving" dünya tarihinin en iyi oyunculuklarının sergilendiği Yüzüklerin efendisi serisini izlemeniz gerek..



4. En iyi Film: İyi, Kötü Ve Çirkin - Il buono, il brutto, il cattivo (1966) Filmi


1966 yapımı olan eskimeyen filmlerdendir. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen kalitesinden hiçbir şey eksiltmeyen ve IMDb sıralamasında en zirvelerde olan kovboy filmlerindendir.  O zamana göre çok çok iyi yapılmış ve zamanımızda dahi buna denk iyi filmlere denk gelemiyoruz. İyi, kötü, çirkin filminide bilmeyeniniz çok azdır. Uzun senelerden beri televizyonlarda ve bir çok yerlerde denk gelmişsinizdir.  Biraz uzun olmasına karşın hiç sıkılmadan ve soluksuz izleyebiliyorsunuz. Eğer şu zamana kadar bu filmi izlemediyseniz hemen izleyin..

İyi, Kötü Ve Çirkin Filminin Kısaca Özeti:




Texax'ta yaşayan çirkin lakaplı "Tuco" isminde biri vardır. Bunu yakalayan kişiye büyük bir ödül verilmektedir. Onu tanıyan ve her attığını vuran kişi "Blondie" çirkini gayet iyi tanımaktadır. İyi ile çirkin bir işbirliği yaparlar. Çirkini yakalar ve kasaba şeriflerine teslim eder ancak bu anlaşmada idamdan kurtmak var. Yakalatır ücret alınır ve keskin nişancı iyi lakaplı kahraman onu ipten tek kurşunla kurtarır. Bu şekilde çok uzun zaman devam eder ve aldıkları ödülü paylaşırlar. Kötü olan kişinin lakabı "Melekgöz"dür. Bu çok büyük bir hazineyi ele geçirmiş olan bir askeri birliğin izini sürmektedir. Gün gelir bu askeri birliğin içine sızar ve onlardan biri gibi gözükür. Melekgöz oldukça kötü bir adam ve kimsenin güvenmediği gözünü kırpmadan insanları öldüren bir serseridir. Carson, hazineyi  İç Savaş'ın yoğunluk gösterdiği bir arazide mezarlığa gömmüştü. Fakat Tuco mezarlığın nerede olduğunu Blondie ise mezarın sadece adını bilmektedir.. Bu yüzden mcburi olarak  işbirliğine yeniden yaparlar ve bu ikili altınları bulmak için yola çıkarlar. Sonunda üçünün yolu altınların olduğu yerde denk gelir. Ve ilginç bir sonla biter.

Yönetmeni "Sergio Leone" ve oyuncuları "Clint Eastwood , Lee Van Cleef , Eli Wallach , Aldo Giuffre , Rada Rassimov" olan bu film daha uzun yıllar unutulmayacaktır.

5. En iyi Film: Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı Filmi


Unutulmazlar arasında yerini alır. Hababm Sınıfı bir başkadır ve hiç eskimez. Her izlediğimizde tekrar tekrar güleriz. Evet neden olmasın hababam sınıfı tabikide dünyanın en iyi filmlerindendir. Bunun aksini kimse söyleyemez. Her ne kadar IMDb sıralamasında pek gözükmesede  bu durum  filmin iyi olmadığı anlamına gelmez. Ancak bu filmin kalitesini bizler anlarız. Kemal sunal bir daha yerini kimse dolduramayacak bir oyuncu ve komedyen.  Tekrar tekrar kendini izlettiren ve ilk izlenme  gibi etki eden bize kaç film sayabilirsiniz. Bu tür filmler sınırlıdır ve bir daha ne böyle oyuncular nede böyle film gelebilecektir.



Unutulmaz Türk yönetmen "Ertem Eğilmez" ve unutulmaz hababam sınıfı oyuncuları: "Kemal Sunal , Şener Şen , Adile Naşit , Münir Özkul , Tarık Akan" ve daha fazlası..

En iyi filmler, dünyanın en filmleri, dünyanın en iyi filmi hangisi, ımdb 250, ımdb filmleri, en iyi sinema filmleri, dünyanın en iyi psikolojik filmleri, kaliteli savaş filmi,yerli film, yabancı film, ımdb en iyiler, en iyi 5 film, sinema , vizyon

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.