-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Palamut Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

ads
ads
Torik palamudu ve Malta palamudu olmak üzere iki çeşit palamut vardır. İyi bir balık avcısı iseniz palamuda bahar aylarında Karadeniz bölgesinde rastlarken sonbahar sonrasında Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde de rastlayabilirsiniz. Zengin vitaminlerle dolu palamudun sağlık açısından birçok faydası bulunduğu gibi palamudun birçok farklı pişirme yöntemi de bulunmaktadır.

 Palamut Balığı Ayıklama

            Palamudu temizlemek palamut pişirme işlemine başlamadan önce yapılmalıdır. Güzelce yıkadığınız palamutları kesme tahtanız üzerine koyun ve yatay bir kesik atın. Baş bölgesini kesip iç organlarını da iyice ayıkladıktan sonra içini ve dışını bol su ile yıkayın. Yıkama işlemini yaptıktan sonra palamudu ister enine isterseniz boyuna fileto şeklinde ince ince dilimleyin. Bu esnada balığı kılçıklarından ayırmayı da unutmayın.

Palamut Pişirme Yöntemleri Nelerdir?


 Palamut Pişirme Yöntemleri

            Palamut tavada ve fırında pişirilebildiği gibi pilaki, buğulama, ve tuzlamasını da yapabilirsiniz. Üzerine dökeceğiniz palamut sosu ile lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Şimdi palamut nasıl pişirilir, pişirme yöntemleri nelerdir ona bakalım.

 1. Pratik Palamut Tava

            Enine ince ince kestiğiniz palamutları tuz ile iyice ovarak marine edin. Palamutları ister sosa bulayıp, isterseniz sade olarak kızgın yağa atın. Birkaç dakika balıklarınız çıtır çıtır olacaktır. Servis tabağına aldığınız palamutların yanında mevsim salatasını tercih edebilirsiniz.

 2. Bol Baharatlı Fırında Palamut

            Soğan, sarımsak ve bol zeytinyağı ile marine ettiğiniz palamuda istediğiniz baharatları koyabilirsiniz. Biberiye, toz karabiber, limon, kekik, fesleğen en çok yakışan baharatlardan. Maydanoz ve biberleri de ekledikten sonra palamudu orta ateşte ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık yarım saat sonra enfes balığınız hazır olacak.

 3. Lezzetli Palamut Buğulama

            Palamudu tuzlu suda birkaç saat dinlendirdikten sonra yağlanmış tepsiye alın. Soğan, patates, havuç, sarımsak, maydanoz ve biberi küp küp kestikten sonra onları da tepsiye dizin. Tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra fırına verin. İsterseniz üzeri için lezzetli salçalı soslar da hazırlayabilirsiniz. Yaklaşık 15 dakika sonra tarifiniz hazır olacaktır. Buğulama kadın sitesi gibi yerlerde özellikle çocuklar için besin içeriği yönünden kızartmaya oranla daha çok tercih edilir.

 4. Palamut Pilaki

            Enine kestiğiniz palamut dilimlerini tepsiye tek tek dizin. Üzerine hazırlayacağınız domates ve sebzeli sostan dökün. İsterseniz üzerlerine dilim limonda koyabileceğiniz palamutları fırına verin. 20 dakika sonra tarifiniz hazır olacaktır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.