-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » 2018 Mevlid Kandili

ads
ads

Resimli Mevlid Kandili 2018 19 Kasım 2018


Tüm Müslümanların Mevlid Kandili Mübarek olsun. Bu en güzel günde daha çok ibadet, Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)'e çokça salavat getirmek ve yoksullara yardım etmek, Allah (c.c) çokça zikretmek ve bundan sonra hep böylece devam etmek ve yeni bir sayfa açarak ibadete önem vermemiz gerekir. Ben bu konumda Kandil mesajları da yayınlayacağım ancak bundan öncesinde çokça salavat getirmek hem daha efdal hemde çokça sevap kazandırır ancak niyetimiz Allah rızası olmalıdır. Ve her işimizde Allah rızasını gözetmemiz gerekir. Tabi her işimiz derken hayırlı işlerde.

Faziletli salavatlardan bazıları.


“Allahümme salli ala Muhammedin ve ala âli Muhammed(in), kema salleyte ala İbrahime ve ala âli İbrahim(e) inneke hamidun mecid. Ve barik ala Muhammedin ve ala âli Muhammed(in) kema barekte ala İbrahime ve ala âli İbrahim(e) inneke hamidun mecid.” (Kenzu’l-Ummal, h. no:3993)


İbn Mace’den naklen verilen bilgiye göre, Abdullah b. Mesud bazı insanlara: “Resulullah’a salavat getirirken, güzelce getirin, çünkü bilemezsiniz, belki bu salavatınız ona arzedilir (ki bu konuda başka hadisler de vardır)” deyince insanlar: “Peki nasıl getirelim.” dediler. Bunun üzerine İbn Mesud şöyle salavat getirmelerini önerdi:

“Allahumme’c-a’l salateke ve rahmeteke ve bereketeke ala seyyidi’l-mürselin ve imami’l-müttakin ve hatemi’n-nebbiyyin Muhammedin abdike ve resulike, imami’l-hayri ve kaidi’l-hayri ve resuli’r-rahmeti, Allahumme’b-a’shu makamen mahmuden eğbituhu bihi’evvelun ve’l-ahirun.” (bk. Celau’l-Efham, 1/59).

“Kim bana salavat getirirse (şekli ne olursa olsun), onun için on sevap yazılır, on günahı affedilir, on derece terfi ettirilir ve on köle azat etmiş gibi olur.” (Cilau’l-Efham, 1/94)

“Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin minel ezeli ilel ebedi adedi ma fi ilmillahi ve ala alihi ve ashabi ve sellim.”

(Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e ezelden ebede kadar Allah’ın ilminde olanların sayısı kadar salat-u selam eyle!

“Elfu elfi salatin ve elfu elfi selamin ala resulillahi Muhammedin (Bir milyon salat bir milyon selam resulullah’ın üzerine olsun)” şeklinde on sekiz defa tekrar edilen ve Abdulğani en-Nablusî’ye ait bir salavat-ı şerife vardır. (bk. Gümüşhanevi, Mecmuatu’l-Ahzab, İbn Arabi cildi, s.534-536)

Mevlid Kandili Mesajları 2018



*Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

*Allah’a kulsun, zülmetler içinde parlayan nursun, senin gibi hakikatlı dostun, kandilin mübarek olsun.

*Bu mübarek günlerimizde mü-min kullara, özel ve vazgeçilmez dostlara ailecek dualarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Kandiliniz kutlu olsun.

*Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..

*Ey yüce peygamber'im (s.a.v) senin hürmetine yaratıldı tüm alemler. Bizleri şefaatinden mahrum etme. Amin! Mevlid Kandiliniz Mübarek, dualarınız kabul olsun.

*Ey yüce peygamber (a.s.m) senin hürmetine yaratıldı tüm alemler. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun, Allah dualarını kabul etsin.

2018  Mevlid Kandili  Resimli Sözü:


2018  Mevlid Kandili


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.