-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Çağımızın Standartlarının Belirleyicisi Elektrik

ads
ads
GALAXY VX


Çağımızda ulaşılan teknik ve teknolojik birikim ve standartların kaynağında yer alan elektrik, vazgeçilmez bir enerji kaynağı olarak, çağımız teknolojisinin de tüm tabanını oluşturuyor. Elektriksiz bir yaşamın neredeyse katlanılır olamayacak denli uzakta olduğu günümüz dünyasının, tüm yaşam standartlarında bir şekilde elektriğin payı bulunuyor. Bu durum olağan gündelik yaşam sırasında yaşanan elektrik kesintilerinin de, yaşamlarımızı durma noktasına taşıdığı kaçınılmaz bir pratik olarak karşımıza çıkıyor. Elektrik kesintilerinin yaşanmaması için ulaşılan ve sürekli geliştirilen dağıtım ve şebeke standartlarına rağmen, birçok dış etken nedeniyle elektrik kesintilerinin zaman zaman yaşanması kaçınılmaz oluyor. Böylesi elektrik kesintileri sırasında, her hangi bir alanda sunulan hizmetler veya gündelik yaşamımız ise doğrudan olumsuz bir şekilde etkilenebiliyor ve hatta bu etkiler bazı durumlarda hayati riskler bile taşıyabiliyor. Kesintisiz güç kaynağı olarak da bildiğimiz teknoloji, UPS olarak da tanınıyor. Bu teknoloji sayesinde, çeşitli ölçeklerde ve ihtiyaca odaklanmış çeşitli güç kaynakları, elektrik kesintilerinin yaşandığı sırada devreye girerek, kapasitesi ölçüsünde elektrik sağlamaya devam ediyor.

Kesintisiz Güç Kaynağının Yaşamsal Rolü

Hastaneler, trafik kontrol merkezleri, hava alanları, metro gibi toplu taşıma araçları ve daha nice çoğaltılabilecek örnekle, elektrik kesintilerinin hayati riskler taşıdığı tüm alanlarda, kesintisiz güç kaynaklarının üstlendikleri büyük ve önemli rol, yaşamlarımızın daha stabil ve daha yüksek standartlı olarak geçirmemizi sağlıyor. Elektrik kesintilerinden kaynaklı olarak oluşabilecek her türlü yaşamsal riskin ortadan kaldırılmasını sağlayan Kesintisiz güç kaynağı, ihtiyaçlara göre şekillendirilen ve çok çeşitli kapasitelere sahip örneklere sahip. Bununla birlikte yine ihtiyaçlara odaklı olarak sürekli bir şekilde geliştirilmeye devam ediliyor. Bu alanda faaliyet gösteren birçok farklı kuruluş olmakla birlikte, belli başlı teknoloji geliştiren kuruluşlar tüm sektörün standartlarının da belirleyicisi durumundalar.

Kurumsal ve Bireysel Kesintisiz Güç Kaynağı Modelleri

Kurumlar ve yüksek enerji ihtiyacı içerisinde bulunan kuruluşların ihtiyaçlarına odaklanmış, yüksek kapasiteli kesintisiz güç kaynaklarının yanında, daha küçük ölçekte ihtiyaçlara yanıt verebilecek ve hatta bireysel çapta elektrik ihtiyaçlarına yanıt verebilecek, kesintisiz güç kaynakları modelleri bulunuyor. Örneğin bir bilgisayar ve bağlı donanımlarını birkaç saat için elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip ürünlerin yanı sıra, birkaç bilgisayarın birden birkaç saat için elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede ürünler veya onlar bilgisayarın bağlı olduğu bir ağın elektrik ihtiyacını karşılayacak örnekler mevcut. İleri teknoloji ve üst düzey teknik birikimin sonucu olarak geliştirilmiş olan kesintisiz güç kaynakları veya diğer bilinen isimleriyle UPS’ ler, var olan yaşam standartlarımızın garantörü olarak sessiz bir şekilde işlevlerini yerine getirmeye devam ediyorlar.

Bulut Ortamında Koruma


Kesintisiz güç kaynakları ve bağlı çeşitli çözümler konusunda alanında büyük bir birikim ve deneyime sahip olan APC Schneider Electric, bu teknolojinin gelişiminde en önemli rollerden birini oynamış, sektörün standartlarının sürekli olarak belirlenmesinde öncü ve aynı zamanda itici bir güç oluşturmuş önemli bir firma. Kuruluşun web platrformu olan https://www.apc.com/tr/tr/ aracılığıyla da detaylı bilgiye ulaşabileceğimiz gibi, günümüzde her alanda pek çok kurum ve kuruluşun ve bunların yanında bireysel elektrik ihtiyaçlarının garantörlüğünü üstlenen, çok sayıda modelde kesintisiz güç kaynağının üreticisi olan kuruluş, yaşam standartlarımızın sürekli daha ileriye taşınmasını odaklanmış. Daha yüksek kapasiteye sahip ve aynı zamanda ihtiyaçlara daha yalın bir şekilde karşılık verebilecek çeşitli ups’ ler ve bunların da yanında çeşitli IT çözümleri geliştirmeye devam eden firma, her açıdan çağımız insanının yaşamlarının standartlarını koruyabilmesinin garantörlüğünü üstlenmeye devam ediyor. Sürekli bir şekilde devam eden araştırma ve geliştirme çalışmaları, ihtiyaçlara daha fazla odaklanmış ve aynı zamanda teknolojik olarak da daha fazla gelişmiş ürünlerle, yaşamlarımız sırasında ihtiyacımız olan elektriğin kesintisiz bir şekilde bize ulaşmasında sorumluluk üstleniyor.


YEDEK BATARYA KARTUŞLARI


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.