-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Ateist Sorusu ve Cevabı.

ads
ads
Ateist Sorusu ve Cevabı.

Soru: 1. Kaderimiz çiziliyse kararlarımızdan niye sorumlu tutuluyoruz? Yok eğer hür irademiz varsa, niye bazı şeyleri seçtiğimizde cehenneme atılıyoruz?


Soruların hepsini okumadım. Zamanla okuyacağım tabi. sadece birinci sorudan yola çıkarak bir şeyler yazacağım.

1. Kaderimiz çiziliyse kararlarımızdan niye sorumlu tutuluyoruz? Yok eğer hür irademiz varsa, niye bazı şeyleri seçtiğimizde cehenneme atılıyoruz?

Sizleri kınamıyorum ve kızmıyorum bunu bilin. Günahkarların en batağında olan günahkar bir kul benim. Siz zaten Allah'ın varlığına inanıyorsunuz yok derseniz neden bu kadar üstüne düşüyorsunuz. Madem inanmıyorsunuz size göre varolmayan bir şey için beyninizin devrelerini yakma çabası niye?.. Cevap Siz Allah'a inanan ve sonradan bunu kabul etmeyen ve beyninizin içinde inandığınız ancak inkar ettiğiniz bir durum. Bu inkar ise sizin inandığınızı destekler aksini iddiia eden varsa buyursun?

Özgürsünüz evet doğru ve yanlışı ayırt etmek ve sonuca katlanmak adına bu dünyada.. Olmayan bir şeyden bahsetmek ne kadar saçma dimi. Sizler hiç telefon icat edilmeden önce telefondan bahseden canlı gördünüz mü? Anlıyorum sizi telefon icat edildi ve görüldü? tamam diyelim. Peki telefonu icat eden kişinin hayali ve o zamanlarda bunu icat edeceğim deseydi ve bunu ben kontrol edeceğim deseydi. Ne derdiniz? Sanırım icat edilmesini beklerdiniz ve o anda geldi diyelim. Gördünüz, telefonun kontrolü adamın himayesinde istediğinde açıyor istediğinde kapıyor ve bu icat çok kişinin elinde; sevgilini aradığında hür iradesi ile telefonu bazen açmıyor bazen ise açıyor? Bazen ise kapalı tamamen. Ve bir hırsız gelip bu telefonu çalıyor kaçıyor. Şimdi suç telefonu icat eden demi yoksa ona sahip çıkamayan damı?

Not: Bu yazıyı hızlı yazdığım için imla hataları için özür dilerim.

Devamında: Kader çizilidir ancak birden fazla yol olabilir fakat doğru bir tanedir. örnek olarak ve soruda var bu sözlerde lütfen dikkat edin (beni her türlü kınayabilir, kızabilir, küfür edebilir, arkamdan konuşabilir, eleştirebilirsiniz, ancak dini inançlara asla kötü söz etmeyiniz etmezsiniz de öyle tahmin ediyorum. ) Çok iyi yüzme bilen birisiniz, sevgiliniz sizi Üsküdar da bekliyor saat 12: 12. 12'de ancak vapurun kalkma saati ise 12.12.13 (sevgiliniz veya patronunuz geç kalsanız size kızacak ) ve bu durumda yüzerek 5 dakika içinde karşıya geçebilecek kabiliyetiniz var. Ayrıca ışınlanabiliyorsunuz. Siz hangisini seçerdiniz. Cevap: sizlerin adına cevap veriyorum yorum attığınızda cevaplar düzeltilecek: cevap olarak en hızlı olan ışınlanmayı seçerdiniz aklı selim olan kişi ve işinden veya deliler gibi sevdiği sevgilisini üzmemek için. Sahi neden ışınlanmayı seçtiniz? el cevap: Tam saatinde orada olmak için 12. 12. 12'de ve çok iyi bir işten olmamak ve fırça yememek için yahut sevgiliyi üzmemek. Peki senin suçun ne özgür iraden var kardeşim. Desene patrona ben istediğim zaman işe gelirim istediğim zaman çıkarım, veya sevgiline. Ha dersiniz ki, patron beni serbest bırakmadı, evet bırakmadı ama genel olarak sana saat verdi. 12.12.12 unutma bu rakamı :) bu zamana kadar hür irade ve sende her şey. Sözlerim karmaşık ve mana vermekte zorlanabilirsiniz belki bu benim aklımın kıtlığındandır. Anlatamayan benim.

Ve Allah (c.c) ise bizlere zaman vermiş özgür bırakmış ve dediğiniz gibi olacak olmayacak her şeyi önceden ezeli ilmi ilen bilmesi ile. Ve ahirette ise ben bunu yaptım veya yapmadım diye bir şey diyemiyeceksiniz. İki yol biri batıl, biri hak. Ve doğruyu bulmak için de akıl ancak bu akıl ile Allah'ı da inkar edebilirsiniz Allah'ın var olduğunu da bilirsiniz. İnanmak inkarla başlar.

Neden cehhennem, ben şu zamana göre göre konuşacağım:

O ışınlanarak gittiğin patron var ya sensin. Zamanında gittiğin için bir teşekkürü ve işinde daha üst kademeye yerleştirildin. Ve sen sende kaybolmuş biçimde ikilemde sizofrenik söylemlerimin içindeki gerçeğe odaklan. Eğer vapur ile gitsen geç kalacaktın ve işinden olmayacaktın belki ama ceza alacaktın. Ve kabiliyetli olduğun yüzme ve neden yüzerek gitmedin. Gidemezsin patronun karşısına sırılsıklam çıkmak istemedin. Bu sebeple de kızgın bir sen görecektin korktun. Ve en doğru olan zamanında gitmeyi seçtin. Ve bu senin aklının doğruyu seçtiğine işaret. Peki ya ışınlanma olmasaydı? ve yüzmeyi bilmeseydin?

El cevap: Vapuru beklemek zorunda kalacaktın ve gecikecek ve ceza alacaktın. Şimdi soruyorum ey doğruyu bulmak isteyen kişi ve kişiler: Burada x karakterin suçu ne daha açık ifade ile burada suç ışınlanmanın olmayışı mı? vapurun 12.12.13 de kalkması mı yoksa bu senin kabiliyetsizliğinin suçu mu, neden yüzme öğrenmedin :) Şimdi seni mi cezalandırmalı, vapurun kalkma saatini ayarlayan adamı mı, yoksa senin yüzme bilemem sebebinden dolayı seni mi, yoksa patronu mu?


Patron dersen eğer: Sana saat ve zaman belirtilmiş ama sen geç kalmışsın. Burada patronun suçu yok seni hür iradene bırakmış ve geciken sensin.

kesin ve kesin istirham ediyorum bu soruma cevap veriniz: Diyelim o zaman tamam seni kimse cezalandırmıyor inanmadın diye ama sadece cennet var ve bu dünyada ki kötüler ve iyiler de cennete gidecek. İnanan inanmayan gidecek varsayalım çünkü cehennem yok. Tek yer cennet. Peki bu sebeple sormazmısın, bukadar itaat eden, ibadet eden veya Allah'ın rahmet ettiği kimselerle bu kadar kötülük yapmış insanlarla neden aynı yerdeyim diye? Yani sen iyisin kötü biz bunu kastediyorum bizle aynı yerde olmak ister miydin? yoksa yaptılarımın cezasını cekmemi mi? Dürüstçe cevap lütfen.

Tam tersi olarak bakalım: Sadece cehennem olduğunu varsayalım: iyilerde kötülerde aynı yerde bu sefer iyiler sormaz mıydı neden suçsuz yere buradayım bunlarla diye.

Aslında: Gerçek şudur: Allah dilerse seni cennete dilerse beni cehenneme atar. Ve her şeye hakim olan Allah dilediğini yapar ve bizler bir şey diyemeyiz ve buradan da ispat ediliyor ki: Yüce Allah ne kadar merhamet sahibi ve o kadar bizleri düşünüyor ki ateşten korumak için seçenekler mevcut, Allah dileseydi direk cennet veya cehenneme seni beni veya bizleri cennete de sokardı. Fakat Bu Allah'ın ne kadar adil olduğunun göstergesi, sorular açık şekilde imtihan, ve iki yol cennet ve cehennem, cehennemi seçen sensen burada suçu kendinde araman gerekmez mi?

Hür iraden var ancak neden elini ateşle yakmıyorsun da sigarayı yakıyorsun. Hür iraden var peki neden yemek yemeden duramıyorsun, neden tuvalete gidiyorsun, neden uyuyorsun uyuma hürsün, peki neden uyuduğunda uyanıyorsun uyanma, peki birini neden sevmiyorsun onun suçu ne? o da hür iradesiyle davranıyor, peki sen onu sevmemekle neden cezalandırıyorsun, senin sevmen gerekmez mi,

Aklın sınırı vardır. Yarım bilim ile bu sorunlar çözülmez bilimin sonuan gidin.

Ve sözlerimde kınayıcı, incitici, gönül kırıcı ifadeler varsa özür dilerim. Beni uyarmanız yeterlidir. Ben biraz sorularınıza bakayım duruma göre cevabım uzar.



Tasarımdan bahsetmişsiniz, bu siteyi kim tasarladı? Kendiliğinden oldu desem bana deli mi dersiniz?

Senle biz bir yolculuğa çıkmaya karar verdik, ben dedim bu yoldan gidelim sen dedin bu yol daha güzel ve kısa oradan gidelim dedin. Ben diğer yoldan gitmek için seni ikna etmeye çalışırken birden sen benim beynimde ben ise senin beyninde sen beni ikna ediyor ben ikna olmayan. Ben gitmek istemediğim yolda ilerlemeye karar veren sen ise gitmek istediğin yolun tersine giden sen. ben sen aslında biz. Doğru yolu nasıl bulursun.

Ve son olarak madem inanmıyorsunuz ve yok diyorsunuz size göre olmayan bir şeyi neden sorguluyorsunuz?

El: cevap: Çünkü Allah (c.c) vardır. İsteyen inanır isteyen inanmaz hür irade...

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.